Мъжът, планирал смъртоносните атентати от 17 август 2017 г. в

...
Мъжът, планирал смъртоносните атентати от 17 август 2017 г. в
Коментари Харесай

Организаторът на атентатите в Каталуния през 2017 г. е на свобода

Мъжът, възнамерявал смъртоносните атентати от 17 август 2017 година в Каталуния, се движи свободно из Европа, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки публикация от през днешния ден на в. "Периодико ".

"Местонахождението на терориста е известно. Той постоянно пътува от страна в страна и влиза по отношение на други радикални групировки ", написа каталунският ежедневник, като се базира на близки до следствието на атентатите от 17 август 2017 година източници. Дълго време се смяташе, че 43-годишният марокански имам Абделбаки ас Сати е началник на шестимата радикализирани младежи, направили нападенията. Сега обаче силите за сигурност го преглеждат единствено като медиатор сред тях и "мозъка " на интервенцията, живеещ в град в Централна Европа, написа "Периодико ". Източниците на вестника обаче не разкриват нито националността, нито възрастта на "мозъка ".

На 17 август 2017 година един от нападателите се вряза с ван в тълпата на една от най-оживените улици на Барселона и лиши живота на 14 души. След това умъртви и водач на автомобил за да открадне транспортното средство и да избяга. Няколко часа по-късно петимата му съучастници направиха още една офанзива с кола, при която почина един човек. И шестимата нападатели от атентатите в Каталуния бяха убити от полицията, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР