Мъжът, обвинен за убийството на известния столичен психолог Иван Владимиров

...
Мъжът, обвинен за убийството на известния столичен психолог Иван Владимиров
Коментари Харесай

Дават на съд мъжа, убил психолога Иван Владимиров - Нав

Мъжът, упрекнат за убийството на известния столичен психолог Иван Владимиров - Нав, отива на съд, оповестиха от Софийската градска прокуратура.

Оттам са вкарали в съда обвинителния акт против Румен Тонев, който е измамен под отговорност за убийството.

 

Тонев живеел дружно със своята майка в апартамент в жилищна постройка в гр. София на ул. „ Черковна “. В различен апартамент в същата постройка живеели Нав и неговата майка. Апартаментът, населяван от психолога, се намирал директно над жилището, населяван от обвинения.

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване пред Софийски градски съд (СГС) против Р. Т. за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс, гласи формалното известие от прокуратурата. Нав е наименуван с буквите си И.И.

 

В него се напомня казусът, като се споделя още:

Съгласно обвинителния акт обвиненият Р. Т. живеел дружно със своята майка в апартамент в жилищна постройка в гр. София на ул. „ Черковна “. В различен апартамент в същата постройка живеели И. И. и неговата майка. Апартаментът, населяван от И. И., се намирал директно над жилището, населяван от обвинения. Р. Т. не бил в положителни междусъседски връзки с И. И. и неговата майка. Между тях имало чести несъгласия, основно подбудени от претендирани от обвинения нарушавания на тишината през следобедните часове и нощем.

На 08.02.2023 година вечерта към 22,30 часа И. И. отишъл до дома на съседа си Р. Т. Поводът бил открито от И. И. зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път и И. И. подозирал, че виновен за зацапването е Р. Т. Двамата провели къс диалог, който прераснал в вербален спор, в хода на който обвиненият Р. Т. решил съзнателно до умъртви И. И. В осъществяване на взетото решение обвиненият взел от вкъщи си законно притежавания си револвер марка „ Байкал “, който бил зареден, насочил го към главата на И. И., който се намирал на етажната площадка пред жилището на обвинения, и създал един изстрел към него. Куршумът попаднал в долния етаж на лявата орбитална област на потърпевшия. Така обвиненият предизвикал на И. И. огнестрелно пострадване на главата с увреждания, несъвместими с живота, в резултат на което потърпевшият паднал на етажната площадката пред жилището и умрял на място.

Обвиняемият издърпал тялото му по посока една от входните порти на жилищната постройка, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството сред посочената врата и вратата към избените пространства, на която подпрял главата на И. И., след което се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил общопризнат от очевидци, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред жилището на обвинения и траяли към входната врата, водеща към вътрешния двор, където разкрили тялото на И. И. След подадения сигнал на тел. 112, на място били изпратени полицейски чиновници от 05 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи и екип на Центъра за незабавна здравна помощ, които установили гибелта на И. И.

Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.
Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, взета от Софийски градски съд по искане на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР