Мъжът на починалата пред спешното отделение във Враца разказа подробно

...
Мъжът на починалата пред спешното отделение във Враца разказа подробно
Коментари Харесай

Мъжът на починалата пред Спешното отделение във Враца: Хората умират заради липса на лична карта

Мъжът на умрялата пред незабавното поделение във Враца описа в детайли пред Нова тв какво се е случило във съдбовния ден. Окръжната прокуратура в града се самосезира по случая. Предстоят разпити на очевидци, дежурните медицински лица, както и последователността на техните дейности.

„ При идването, когато помолих за помощ, ми желаеха персоналната й карта, с цел да я записват. Казах, че е в колата. Започнах да я диря, само че не я открих. Казаха ми, че не може без документ, върнах се до колата и я открих в чантата на жена ми. В момента, в който дойдохме, тя трябваше да бъде призната. Може би е по-добре, че свидетел е снимал станалото, тъй като другояче никой нямаше да повярва, че се случват сходни неща в лечебните заведения – по какъв начин умират хора поради липса на персонална карта. Това губене на време коства човешки животи ”, сподели Николай Витанов.

По думите му жена му се почувствала зле ненадейно. „ Имаше затруднено дишане. Обадихме се на 112. Казаха ми да й премеря температурата. Видимо нямаше такава, изглеждаше ми студена. Попитаха ме не може ли аз да я закарам до Бърза помощ. Преди да стигнем в Спешния център към този момент съвсем не можеше да приказва ”, разясни мъжът на умрялата.

Близките на умрялата обявиха, че ще се погрижат за детето на дамата, което към този момент е цялостен сирак.

„ Детето няма да го оставим. Има вуйна, баба и дядо. Ще го гледаме, то си е наше. Няма значение, че не съм биологичен татко ”, разяснява Витанов.

„ Мама ми се обади и пищеше, че сестра ми е умряла. Отидохме в болничното заведение, не получихме никаква информация. Казаха ни, че към този момент са обяснили всичко на мъжа й ”, описа сестрата на 44-годишната умряла жена.

Вчера в града се организира и митинг пред болничното заведение. Местните желаеха да изкажат възмущението си от случилото се и да изискат бистрота при следствието.

„ Настояваме за смяна в отношението на лекарите. Много хора ги е боязън да приказват пред камера. Съветвам ги да си търсят правата ”, сподели един от протестиращите.

„ Не може непрекъснато да се губи скъпо време. Вчера пред очите ми се заяви за случай на пътя – четирима потърпевши, измежду които и бебе. Заснех по какъв начин колите за спешна помощ се бавят, лекарите пушеха. Отне им 40 минути да вземат ранените и да ги закарат в болница ”, сподели друга протестираща.

Днес в 18.00 ч. пред лечебното заведение още веднъж ще се организира проява. Директорът на РЗИ-Враца Орлин Димитров също е известен за случая.

„ Вчера по обяд ми се обади шефът на болничното заведение, с цел да ми заяви. Назначих комисия, която през днешния ден ще работи по случая. Изгледах клипа над 20 пъти. При човек в безпомощно положение първо би трябвало да се окаже неотложно помощ и след това да се желае персонална карта ”, безапелационен е той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР