Мъжът ми умря, а ние дори не успяхме да го

...
Мъжът ми умря, а ние дори не успяхме да го
Коментари Харесай

Навсякъде трупове: майка на три деца разказва какво е преживяла в Мариупол


" Мъжът ми умря, а ние даже не успяхме да го погребем. Навсякъде имаше трупове ": Юлия Гулакова, която е избягала от Мариупол с трите си деца и с майка си, споделя пред АРД какво е претърпяла в обсадения от руснаците град.

Г-жо Гулакова, какъв брой време Ви лиши пътуването от Мариупол до Лвов?

Юлия Гулакова:Стигнахме за три дни., а седмица по-късно стигнаха и до нашия квартал. над жилищни региони. Навсякъде из града имаше трупове.

Криехме се в мазетата -. В жилището беше студено, а от студа водата в тръбите беше замръзнала. Долу в мазето беше малко по-топло. Когато след седмица напуснахме нашето леговище, просто не можах да позная квартала.

Тази сателитна фотография от началото на седмицата демонстрира разрушенията в Мариупол
Редакцията предлага
В постройката, в която живеехме, беше избухнал пожар. Мъжът ми и синът ми се опитваха да загасят огъня. Съпругът ми получи инфаркт. Със сина ми се опитахме да го съживим - на вятъра. Той умря, а ние даже не успяхме да го погребем.

Как успяхте да избягате?

Юлия Гулакова: Руските бойци откраднаха гумите на колата ни. Предното стъкло беше счупено, а останалите стъкла просто ги нямаше. Брат ми се опита с други мъже да намерят някакви гуми, тъй като за мен и децата беше немислимо да напуснем по различен метод Мариупол. В един миг бяхме подготвени за потегляне. Преминахме през към 15 контролно-пропускателни пункта. Първо не желаеха да ни пуснат, само че някак успяхме да преминем. По-нататък се натъкнахме и на доброволци, които ни осигуриха малко храна и опция да се измием.

Сега накъде ще продължите?

Юлия Гулакова: Искаме да стигнем до Чехия. Наши познати ни споделиха да се отправим натам. Решили сме да се доберем до Чехия и да останем там.

А за какво не в Лвов?

Юлия Гулакова: Не съм предполагала, че ще изпадна в такава суматоха от воя на сирени. Вече са опасявам от всеки звук. Страх ме е, че всеки град може да бъде бомбардиран и опустошен. Не знаем къде ще падне идната бомба.

*****

Вижте и това видео:
Ярославна от Киев: " Защо би трябвало да преминавам и през това? "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР