Мъжът, който се опита да извърши терористичен акт на Централната

...
Мъжът, който се опита да извърши терористичен акт на Централната
Коментари Харесай

Атентаторът на Централната гара в Брюксел е мъртъв, съобщи белгийската прокуратура

Мъжът, който се опита да извърши терористичен акт на Централната гара в Брюксел късно нощес, е мъртъв, заяви белгийската федерална прокуратура, представена от ТАСС.
 
" Можем да потвърдим, че обвиненият е бил смъртоносно ранен и е мъртъв ", се споделя в известието. Засега прокуратурата няма данни за самоличността му.
 
Експлозия на гара в Брюксел, няма жертви (СНИМКИ)

По-рано оттова потвърдиха, че преглеждат гърмежа на гарата като терористичен акт. Мъжът е съумял да взриви малко взривно устройство край билетните каси, когато схванал, че боен патрул го е забелязал и се доближил към него. Патрулът незабавно разкрил огън.
 
От новото известие следва, че атентаторът не е умрял незабавно, а малко по-късно от раните си. Други потърпевши няма.
 
От прокуратурата се затрудниха да потвърдят казаното от няколко очевидци, представени в медиите, че атентаторът изкрещял " Аллах е популярен " на арабски, взривявайки устройството си, сложено на багажна количка. Добавиха, че евакуацията на хората от центъра на града е защитна мярка по отношение на гърмежа на гарата.
 
 БГНЕС

Белгийският министър председател Шарл Мишел прикани в Twitter жителите да следват инструкциите на управляващите. Той и вътрешният министър са следили развиването на ситуацията от националния спешен център.
 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР