Мъжът, който преди пет години подкара колата си по тротоар

...
Мъжът, който преди пет години подкара колата си по тротоар
Коментари Харесай

Мъжът, прегазил десетки пешеходци на "Таймс скуеър" през 2017 г., бе намерен за невменяем


Мъжът, който преди пет години подкара колата си по тротоар на " Таймс скуеър ", умъртви една жена и рани други 22-ма души, бе открит от съда за престъпно неотговорен поради безотговорност, предадоха международните организации.

След 6-часови разисквания правосъдното жури в Наказателния съд на Манхатън постанови безотговорност на 32-годишния американец Ричард Рохас, деец от бойния флот. Той остава под стража до на следващия ден, когато се чака съдията да постанови дали обвиненият да бъде пратен в психиатрична клиника.

На 18 май 2017 година Рохас кара колата си " Хонда " по Седмо авеню, само че ненадейно прави противоположен завой на тротоара, с което провокира суматоха на едно от най-оживените места в мегаполиса. В разстояние от три пресечки поваля пешеходци, преди да катастрофира. Загива 18-годишната Алиса Елсман от щата Мичиган, а 22 индивида са с изпочупени кости и с други пострадвания. Извършителят се пробва да избяга, само че бива хванат от жители и служители на реда.

Адвокатът на обвинения сподели пред кореспонденти отвън съда, че присъдата е " вярна и хуманна ". Майката на починалата млада жена изрази неодобрение в обществена медия, като попита дали в случай че това се случило с дете на някого от заседателите, решението им щеше да бъде същото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР