Мъжът, който има 102 деца и 12 съпруги - Муса

...
Мъжът, който има 102 деца и 12 съпруги - Муса
Коментари Харесай

Мъж с 12 жени и 102 деца е абсолютен рекордьор за многодетен баща

Мъжът, който има 102 деца и 12 съпруги - Муса Хасахия Касера, най-сетне подвигна ръце и сподели, че не може повече. Освен многото деца той има цели 578 внуци.

68-годишният Муса живее дружно със своето семейство в село Бутиса, което се намира в окръг Буталея, който е доста далечен селски регион в Източна Уганда.

Мъжът споделя, че не помни имената на всичките си деца, по тази причина ги е записал в тетрадка. Той е в доста неприятно здравословно положение, има единствено два акра земя и едвам устоя фамилията си. Поради тази причина две от неговите съпруги са го напуснали, тъй като той не можел да обезпечи на множеството си деца обикновени неща като облекла, храна и обучение.

Старецът е незает, само че се е трансформирал в туристическа атракция в селото, където живее. Според думите му дамите му, които са останали при него, пият противозачатъчни, с цел да няма повече бебета.

Децата му живеят в доста неприятни условия - къщата им се разрушава доста бързо, а покривът е изработен от желязо, което е към този момент ръждясало. Покрай къщата има още две дузини кални колиби, в които живеят другите му деца и дами.

Хасахия подписва брак за първи път през далечната 1972 година, когато и той и първата му жена са на 17 години. Първото им дете се ражда година след сватбата.

Как Муса се взема решение да има толкоз доста деца? Неговите родители са имали единствено две деца - той и брат му. Негови родственици и другари му дали съвет да подписа брак с доста дами, с цел да има доста деца, които да продължат рода му.

Когато бил млад, той бил добър търговец на добитък и месар, по тази причина всички селяни, които имали дъщери, му предложили ръката на своите дъщери, като някои от девойките нямали 18 години. По това време браковете с деца към момента не били неразрешени. Това става през 1995 година. Полигамията е позволена в Уганда, съгласно някои обичаи.

Децата на 68-годишния мъж са на възраст от 10 до 50 години, а неговата най-млада брачна половинка е на 35 години.

 Мъж с 12 дами и 102 деца

Освен че не помни имената на множеството си деца, той е не запомнил и имената на някои от своите съпруги. За тази част той моли за помощ един от неговите синове, който се споделя Шабан Магина и е на възраст от 30 години. Той е преподавател в начално учебно заведение и един от дребното от децата на Хисахия, който е получил обучение.

За да може всички разногласия в фамилията да бъдат решавани, многодетният татко всеки месец свиквал фамилни събирания.

Служителят, който дава отговор за селото, чието население е към 4000 души, споделя, че Хисахия е дал доста положително образование на своите деца, тъй като никое от тях не си е разрешило да извършвам кражба и да взе участие в улични свади и боеве.

Всички, които живеят в селото, са хора, които се занимават с гледане на култури като ориз, маниока, кафе или на добитък.

Повечето членове на фамилията се пробват да изкарат пари или да завоюват храна, като оказват помощ в домакинската работа на своите съседи или носят дърва за огрев, като се случва в множеството време да вървят пеш на дълги дистанции.

В къщата им дамите тъкат рогозки или вършат плотки, а мъжете играят карти под заслон на дърво. Когато обядът е подготвен, който в множеството случаи е маниока, многодетният баща излиза на открито и вика всички от фамилията на масата. Храната им обаче едвам стига за всички. В неприятни дни се хранят един път дневно, в по-добри - два пъти дневно. Това споделя неговата трета брачна половинка Забина.

Вижте още: Рекорда с 13 бебета в корема на иракчанка

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР