Мъжът е лабилно същество. Ранимо, уязвимо. Той е по-слабият. Да,

...
Мъжът е лабилно същество. Ранимо, уязвимо. Той е по-слабият. Да,
Коментари Харесай

Стефан Данаилов за мъжа и жената

" Мъжът е лабилно създание. Ранимо, уязвимо. Той е по-слабият. Да, в него е семката, само че родът, плодът е там, на друго място. Затова дамата е по-силната. Тя е тази, която взема решение. Една жена може да даде доста на един мъж, може и да го срине. И освен в поезията, това е действителността. "

из " Романът на моя живот ", Стефан Данаилов

Стефан Ламбов Данаилов, именуван още Ламбо и Мастъра, е емблематичен български артист с над 150 функции в киното, театъра и малкия екран, заслужил актьор (1975) и национален актьор (1983), дълготраен учител по актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ[1], политик от Българска социалистическа партия, министър на културата в държавното управление на Сергей Станишев от 16 август 2005 година до 27 юли 2009 година, избиран за депутат в XXXIX, XL, XLI, XLII, XLIII и XLIV национално заседание.

През ноември 2018 година Данаилов разкрива, че е диагностициран с заболяването на Паркинсон.

На 10 октомври 2019 година е признат във Военномедицинска академия заради натрупала се вода в белите му дробове. Седмица по-късно Данаилов е подложен в изкуствена кома. Той се разсънва от комата на 15 ноември. Умира на 27 ноември 2019 година в София.

Посетете главната страница на Обекти за още забавни материали.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР