Мъжът, арестуван за закани с убийство към магистрати, по-известен като

...
Мъжът, арестуван за закани с убийство към магистрати, по-известен като
Коментари Харесай

Червения пират остава в ареста

Мъжът, задържан за закани с ликвидиране към магистрати, по-известен като " Червения корсар " остава в ареста. Това реши през днешния ден Софийският областен съд, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според съда има заплаха задържаният Илко Захариев да се укрие или да извърши закононарушение.

" Това е един психологично болен човек, простодушен, спокоен, някогашен първенец от математическа гимназия, следвал е архитектура, индивидът си живее в неговия си живот. Той е арестуван с три големи чанти с дебели книги ", сподели пред публицисти Георги Георгиев - юрист на обвинения.

Според него болестта на Захариев е форма на аутизъм. Захариев не е съпричастен към действието, твърди Георгиев.

От ГДБОП споделиха преди дни, че индивидът употребява псевдонима Червения корсар, само че юристът съобщи през днешния ден, че Захариев няма визия това название.

Той няма близки, другари, а с родителите си няма връзка от години, сподели Георгиев. Адвокатът описа, че Захариев е изискал книга на Шекспир, когато го е попитал от какво има потребност.

" Аз съм негов юрист и не знам той да е правил цялостни признания ", добави Георгиев.

Пред съда обвиненият съобщи, че е намерил откритите телефони в него в софийски мол.

" Сега разбрах, че в действителност са открити в кошчето на Ринг мола, където се изхвърля такава техника. Той населява там региона и постоянно взима акумулатори, смарт телефони, мобилни телефони и ги предава ", сподели юристът.

Не мога да бъда на 100% сигурен във всяко едно негово изказване, само че съм задължен да му оказа помощ, тъй като това е човешко създание, сподели Георги Георгиев

Работата на следствието и прокуратурата е да откри кой е закупил тези смарт телефони, кой е плащал абонамента за тях. Това е един човек, който няма една стотинка. Той не се интересува от пари и движимости. Аз не виждам по какъв начин той би могъл да закупи такива смарт телефони, да заплаща абонаменти. Би трябвало да следва едно съществено следствие, този човек да бъде оправдан, най-малкото заради психологичното си положение, също така заради несъпричастност, съобщи Георги Георгиев.

Адвокатът сподели, че ще апелира взетата през днешния ден мярка за неотклонение задържане под стража. Надявам се до тогава да бъдат събрани задоволително доказателства, че този човек има потребност от различен тип развой по закона за здравето, добави той.

Мъжът, арестуван за отправяни към магистрати закани, е работил самичък. Предполага се, че страда от психологично заболяване, което би трябвало да бъде диагностицирано, сподели пред медиите преди дни шефът на Главната дирекция " Национална полиция " основен комисар Атанас Илков. Задържаният мъж е противообществен, а в заканите му няма политически подтекст, уточни Илков. Мъжът няма връзки и с престъпния контингент, сподели още шефът на националната полиция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР