Мъж загина в пожар в мигрантски лагер в Южна Италия.

...
Мъж загина в пожар в мигрантски лагер в Южна Италия.
Коментари Харесай

Пожар в мигрантски лагер в Италия, мъж загина

Мъж почина в пожар в мигрантски лагер в Южна Италия.

Министърът на вътрешните работи Матео Салвини даде обещание, че ще разчисти мястото, съобщи ДПА, представена от БТА. По данни на организация АНСА починалият в лагера в Борго Мецаноне е 26-годишен претендент за леговище от Гамбия с отхвърлена молба.

Фаталният пожар може да е бил предизвикан от късо съединяване вследствие на някоя от многото противозаконни връзки с електропреносната мрежа, които се употребяват от лагера, добавя италианската организация. 

Тази покруса удостоверява, че огромните селища на чужденци, било то законно или незаконно пребиваващи, които наследихме от левицата, бяха и не престават да бъдат проблем, сподели Салвини. Наш дълг е да възстановим сигурността, реда и законността, продължавайки с упражняването на контрол, разчистванията и постепенните извеждания ", добави вътрешният министър, който е водач на крайнодясната и антимигрантска партия " Лигата ". 

През последните месеци спонтанните мигрантски постройки в Борго Мецаноне, издигнати покрай формалния център за настаняване на претенденти за леговище, бяха отчасти разчистени с булдозери. Много от живеещите там хора са наемани нелегално и се прехранват като служащи в селското стопанство. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР