Мъж загина при трудова злополука във Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ)

...
Мъж загина при трудова злополука във Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ)
Коментари Харесай

33-годишен мъж загина при инцидент във ВМЗ-Сопот, има ранен

Мъж почина при трудова акцидент във " Вазовски машиностроителни фабрики " (ВМЗ) в Сопот, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Сигналът за случая е получен в 12:00 часа в сряда.

Инцидентът е станал в резултат на работа с взривни субстанции, оповестиха от завода. От там прецизираха, че преса на индустриална база на ВМЗ е произвела местен гърмеж , при който са ранени двама служащи. 

Веднага е оказана първа помощ и е сигнализирана Спешна помощ. Единият от служащите, на 33 години, е умрял на път за болничното заведение. Другият потърпевш е без заплаха за живота. 



Взривът е бил местен и не е имало заплаха за разпространение на пожар или други застрашаващи живота на заетите в производството. Въпреки това са направени всички наложителни инспекции, с цел да се подсигурява сигурността на чиновниците в завода, показаха от ВМЗ.

Сигнализирани са способените органи, а ВМЗ стартира вътрешно следствие на аргументите за случая.

По първични данни всички указания за сигурност са били спазени . ВМЗ изрича съболезнования на околните и фамилията на починалия служащ. 

През юли предходната година още веднъж имаше случай, при който почина служащ. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР