Мъж загина по време на работа на строителен обект в

...
Мъж загина по време на работа на строителен обект в
Коментари Харесай

Издирват работодателя на загинал работник в Червен бряг

Мъж почина по време на работа на строителен обект в Червен бряг. Той е работил без трудов контракт и без защитни средства. От инспекцията по труда още търсят работодателя, макар че това е компания, спечелила социална поръчка за работата по построяването на водния цикъл в града.

Работникът е бил покрит в 5-метров трап, по време на изкопни действия на обекта. Докато чакали помощ, сътрудници и родственици почнали да копаят с голи ръце, с цел да открият тялото. Според близки на починалия мъж, институциите ще се опитат да потулят случая, съобщи Българска национална телевизия.

Всичко се случило през вчерашния ден сутринта малко след 10.00 часа, когато на строителния обект били петима служащи. Багеристът споделил на 52-годишния Косто да влезе в изкопа и да следи да не се спука водопроводната тръба. Тогава се чул мощен тътнеж и земната маса затрупала мъжа. Негов сътрудник и родственик почнали незабавно да копае с ръце.

" Да маха по-едрите буци, тъй като очакваше да е по-на високо. След което почва да звъни на мен и почнахме да копаем, тъй като няма кой различен. Пожарната си седи от горната страна без да търси ", описа родственик на починалия.

Затрупаният мъж е бил изваден мъртъв. В този миг ръководители на обекта не са участвали. Дори след случая не са се появили представители на компанията. Според кмета на Червен бряг предпазните уреди са били наложително условие.

" Преди началото на обекта доста деликатно преглеждахме цялата сигурност на дейностите, тъй като те са изкопни ями и коментирахме че е наложително с укрепителни устройства да има, да се работи по този метод ", съобщи кметът на Червен бряг лекар Цветан Димитров.

" Без каски бяха, никакво обезопасяване, никакво работно облекло от компанията подизпълнител, нищо ", добави близкият на 52-годишния Косто.

Загиналият е работил на обекта от 10 дни, като за този интервал няма трудов контракт, потвърдиха от Инспекцията в Плевен.

" Понеже се откри, че има реализатор и няколко подизпълнители не можем изрично на този стадий да кажем кой е работодателя. Събрани са доказателства и ще бъде осъществена информация за всички работещи лица ", посочи шефът на Инспекцията по труда в Плевен Радослава Иванова.

Според кмета, компанията - реализатор е една.

" Има компания, която е спечелила публичната поръчка. Там няма алтернатива да има подизпълнител ", безапелационен е Димитров.

Подобни сривания е имало единствено преди няколко дни и никой не е взел ограничения, оплакаха се хората. Опитахме да потърсим представител на компанията, спечелила поръчката, само че никой не отговори на телефона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР