Мъж в Индия е с поставени поне осем дози ваксина

...
Мъж в Индия е с поставени поне осем дози ваксина
Коментари Харесай

COVID-19: Мъж си сложи осем дози ваксина

Мъж в Индия е с сложени най-малко осем дози ваксина против COVID-19 предходната година, заяви локален здравен чиновник, представен от Би Би Си ().

65-годишният Брамдео Мандал твърди, че си е поставил 11 дози от имунизацията в щата Бихар. Пенсионираният куриер

споделя, че дозите са му помогнали да се отърве от болки и да „ остане здрав “ .

Той твърди, че не е имал никакви нежелани реакции.

В последна сметка Мандал е спрян преди да си сложи 12-ата съгласно него доза във имунизационен пункт предходната седмица.

В момента тече следствие, което би трябвало да откри по какъв начин господин Мандал, който живее със фамилията си в квартал Мадхепура, е съумял да получи голям брой дози ваксина. „ Вече намерихме доказателства, че той е направил осем имунизации на четири места “, сподели Амарендра Пратап Шахи, хирург от Мадхепура.

Откакто имунизацията стартира на 16 януари предходната година,

Индия ползва основно две ваксини локално произвеждане – Covishield и Covaxin .

Ваксините са двудозови и имат период от 12-16 седмици и 4-6 седмици след първата доза надлежно.

Ваксинацията е доброволна и повече от 90 000 центъра, най-вече държавни, оферират инжекции в цялата страна. Те включват лагери за имунизация, предлагащи дози без предварителна онлайн регистрация. За да се записва, бенефициентът би трябвало да показа документ за идентичност, като може да избира всред 10 документа.

Данните, събрани от уеб страниците, се качват на индийския портал за ваксини CoWin. Първоначалното следствие откри, че Мандал е съумял да направи „ две имунизации в границите на половин час “ в един и същи ден и всяка от тези имунизации „ е записана в портала “.

„ Ние сме комплицирани по какъв начин може да се случи това .

Изглежда, че има сривове на портала. Освен това се опитваме да разберем дали е имало някаква немарливост от страна на хората, работещи в центровете за имунизация “, сподели доктор Шахи.

Експерт по публично здраве сподели пред BBC, че „ единственият метод “ това да може да се случи е в случай че данните за имунизацията от уеб страниците бъдат качени на портала след дълго закъснение.

Брамдео Мандал, който си записвал в детайли на бележки датите, времето и местата, на които се е ваксинирал, твърди, че е получил 11 дози сред февруари и декември предходната година. Той сподели пред BBC, че е пътувал до пунктове за имунизация в Мадхепура и даже до най-малко два прилежащи региона, един на повече от 100 километра, с цел да получи доза. Той употребявал разнообразни персонални карти, с цел да се записва в уеб страниците.

Мандал сподели, че е

бил „ практикуващ врач “ в своето село, преди да стартира работа на куриер и „ знаел нещичко за заболяванията “ .

„ След слагането на дозите болките в тялото ми изчезнаха. Преди имах болежка в коляното и ходех с пръчка. Сега не. Чувствам се добре “.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР