Мъж уби бездомно куче с ритници. Престъплението е извършено на

...
Мъж уби бездомно куче с ритници. Престъплението е извършено на
Коментари Харесай

Мъж уби бездомно куче в София

Мъж умъртви бездомно куче с ритници. Престъплението е осъществено на метростанция " Хан Кубрат " в София преди две седмици. След като пребил кучето, мъжът почнал да рита и постанова и дамата, която от години се грижи за него. Тя съумяла да се размине единствено със синини по лицето и бедрото. Веднага подала тъжба в полицията и в прокуратурата, съумяла и да снима причинителя. Още за зверството в репортажа на Карина Караньотова.

" Черничките " - по този начин Боряна наричала двете възрастни кучета, за които се грижи от 10 години. От две години имат и къщички, обезпечени от " Екоравновесие ". Изключително спокойни и положителни животинки.

" Сутрин пристигам, тъй като е лято и поставям вода, вечерта отново за студена вода и храна. Видях че едното е тука, само че другото го няма и знам, че като е горещина слиза долу и отидох да го крещя и в този миг този човек излезе от метрото и стартира да я рита с всичка мощ и кучето подскача. Викам,отави кучето бе, ще го убиеш. И той се обърна, хвана ме за косата, стартира да ме удря и да ме рита ", съобщи Боряна Солакова.

Боят продължава повече от 10 минути, твърди Боряна, като никой от минувачите не стопира да помогне. Жената съумява да го снима отстрани, с цел да покаже фотографията му в полицията. Вади си и здравно за синините. Кучето съумява да се добере до къщичката си с последни сили и малко по -късно издъхва.

Все още братчето на убитото куче е извънредно уплашено и изобщо не желае да приближи къщичките.

След като вижда, че кучето е умряло от раните си, Боряна взема решение да пусне тъжби в прокуратурата и полицията.

" Най-накрая тези хора, които по нечовечен метод съзнателно убиват животни, би трябвало да бъдат съдени и е извънредно време да влязат по пандизите ", сподели Боряна Солакова.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха за Българска национална телевизия, че мъжът е открит и към този момент има формирано досъдебно произвеждане по случая. В момента се правят няколко експертизи по закононарушението. За ликвидиране на куче или друго гръбначно животно присъдата е до 3 годни затвор и санкция до 5000 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР