Мъж уби 76-годишен таксиметров шофьор, след като пи водка и

...
Мъж уби 76-годишен таксиметров шофьор, след като пи водка и
Коментари Харесай

Омъжен за Джон Кенеди българин уби таксиджия

Мъж умъртви 76-годишен таксиметров водач, откакто пи водка и кара от неверната страна на пътя, написа Военновъздушни сили.

Слави Тодоров, на 34 години, бе упрекнат за гибелта на Нийл Маки поради рисково шофиране на 9 юли предходната година на път А70 от Коултън за Айр.
Българинът е упрекнат, че е карал с три пъти повече от позволеното алкохол в кръвта.



Катастрофата станала, откакто Тодоров, който бил на посетители на шурей си, потеглил, откакто е пил водка.

Минути откакто напуснал къщата, той се обадил на брачна половинка си и споделил: " Ударих колата, скъпи, скърбя, " след което телефонът изключил.

Таксиметровият водач Гари Кийнън първо доближил разрушения Рейндж Роувър на Тодоров, по-късно и форда Мондео на Маки.

" Той беше имобилен, " споделя 50-годишният Кийнън. " Беше доста мрачно. " Той споделя, че видял Тодоров на шофьоската седалка на Роувъра си и прибавя: " Той беше имобилен. Първо помислих, че е мъртъв. "

Кийнън сподели пред съда, че по-късно се доближил до Мондеото, където Маки бил заклещен сред седалката и кормилото.

" Той се бореше да диша. Поставих ръката си на рамото му и му споделих: " Дръж се, колата за спешна помощ идва ". "

Маки умрял в болничното заведение от многочислените си рани.

Пред пристигналата полиция Тодоров признал, че е подозирал, че кара в настрещното. Полицай Калахан свидетелствал: Той го сподели няколко пъти. Беше в действителност в огромен стрес и мощно се притесняваше за положението на другия водач. "

Когелата му Алън Олд прибавя: " Каза, че пътувал за дома си в Килмърнък и май е карал в неверната половина на пътя. Беше доста обезпокоен. "

Съпругът на Тодоров Джон Кенеди споделя, че двамата били на посетители при брат му. Той прибавя: " Пихме водка, аз пих и малко вино. Около два сутринта брат ми отиде да си ляга, а Слави и аз останахме да гледаме телевизия. Слави сподели, че счита, че е по-добре да си отидем у дома, а аз отвърнах, че е за предпочитане да пренощуваме тук. "

Кенеди споделя, че отишъл до тоалетната и когато се върнал, видял светлините на колата да се отдалечават през прозореца.

" Бях напряко слисан. След това телефонът иззвъня и беше Слави, който сподели, че се е случил случай. Каза: " Ударих колата, скъпи, скърбя. "
Съдия Лорд Ерихт насрочи четенето на присъдата за идващия месец и разпореди до тогава българинът да остане в ареста.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР