Мъж твърди, че негов приятел и жена му са били

...
Мъж твърди, че негов приятел и жена му са били
Коментари Харесай

Това ли е България?: Пребиха афганистанец и жена му в София

Мъж твърди, че негов другар и жена му са били нападнати и пребити пред дома им в столичен жилищен комплекс. 

" Пребиха мой другар и брачната половинка му. Пребиха ги единствено тъй като той е от Афганистан ", това написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук Георги Спасов.

По думите му мъжът и дамата са нападнати от 6-7 млади мъже, като това се е случило измежду бял ден.

" Нападат ги бръснати глави с думите " От ма*ната си си пристигнал тука! " и стартират да ги бият и да ги преследват ", твърди Георги.

Георги споделя още, че нападателите са удряли мъжа с арматурни железа, брачната половинка му пък е била замеряна с камъни.

Вследствие на багра мъжът от Афганистан е със счупени пръсти. Пострадалите са подали сигнал на тел. 112.

Георги Спасов твърди още, че пристигналите на място служители на реда са се подигравали на нападнатия мъж и са го обиждали.

" Чак след час като звънят на 112 идват полицейски чиновници. Полицейски чиновници, които стартират да се подиграват и наскърбяват Абасин поради произхода му. След като са отведени с кола за спешна помощ в " Пирогов " Абасин (името е променено) откри сили да ми написа и да ми опише. Явно са проследени къде живеят, откакто дават изявление, в което описват, че просто желаят почитание и човечно отношение без значение, че той е от Афганистан. Когато се чудех по какъв начин да показва Абасин се чудех дали имаше деца. Нямат деца, обаче осъзнах, че даже и да имаха, щеше да е толкоз рисково да го споделя. Щом тайфа от близо 10 индивида може да бие с арматура и камъни мъж и жена пред блока им измежду бял ден в място, цялостно с други хора, дали биха се спрели пред децата им? Ужасно ", споделя Георги.

Георги прецизира, че пребитият мъж от Афганистан живее в България от близо 20 години.

" Пристига, бягайки от родния, потопен във война, Кабул още малолетен. В непозната страна с чужд език младият Абасин съумява да се оправи в обществото - да научи езика, да си откри работа пък и даже да се ожени за българка. Въпреки че е женен за българка, 20 години е тук, работи и не е направил никакво закононарушение управляващите отхвърлят да му дадат документи. А през днешния ден пребиха него и жена му пред дома им. Това ли е България? ", приключва обявата си той.

На 28-и март столичани излязоха на кротичък митинг против расизма и ксенофобията. Организаторите на митинга са безапелационни, че надигащите се расистки, ксенофобски и антимигрантски настроения, довели до проведени побоища над почтени хора, са неприемливи и неприемливи в нашето общество.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР