Мъж твърди, че е нападнат и бит от полицаи в

...
Мъж твърди, че е нападнат и бит от полицаи в
Коментари Харесай

Мъж, попаднал случайно на протеста в София: Удряха ме с палки, имам три избити зъба

Мъж твърди, че е атакуван и обичай от служители на реда в нощта на митингите и размириците в София. По думите му до момента в който е минавал в региона на ул. " Гурко " и " Цар Иван Шишман " попада под ударите на полицейски палки. В резултат на нападението, потърпевшият е с три избити зъба, контузии по ръцете и краката. Подаден е сигнал до прокуратурата.
Прочетете още
Според описа на Георги Вачев, той е вечерял с другари, след което е тръгнал към метрото, служители на реда го упътват да мине по ул. „ Гурко ”. Но на пътя му вижда група хора.

„ Имаше скупчване на хора, може би бяха някаква агитка, не знам. При което на кръстовището видях, че идват жандармеристи или служители на реда, не съм сигурен. И започнаха  да викат: „ Всички на земята ”. Аз си подвигнах ръцете, след което ме удариха с палка през устата ”, споделя потърпевшият. Той прибавя, че са последвали няколко удара с палки зад ухото и по ръката му.

Вачев не съумява да изясни, че не е протестиращ. По думите му не е предизвикал с нищо униформените. „ Баща ми е в системата на Министерство на вътрешните работи от 40 години, тъй че аз имам почитание към тези хора. Както към медицинските чиновници, защото майка ми е мед. сестра. Никога не съм бил арестуван ”, прибавя Вачев, пред Нова телевизия.

По думите на потърпевшия служителите на реда трансформират отношението си откакто загатва, че татко му е чиновник на Министерство на вътрешните работи. Искал е да научи имената на униформените, само че те не се показват. Пострадалият е откаран в ИСУЛ, заради контузиите си. 

От Столична дирекция на вътрешните работи обявиха, че постъпилите сигнали за полицейско принуждение са доста и към момента се обработват. По тази причина не могат да оповестят нищо за случая на Георги Вачев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР