Мъж стреля и рани трима студенти от палестински произход на

...
Мъж стреля и рани трима студенти от палестински произход на
Коментари Харесай

Мъж стреля и рани трима студенти от палестински произход във Върмонт

Мъж стреля и рани трима студенти от палестински генезис на улицата покрай Върмонтския университет в събота вечерта и по-късно избяга. В неделя полицията и федерални сътрудници издирваха причинителя на закононарушението, за което следователите подозират, че е стимулирано от ненавист, съобщиха властите.

Според прессъобщение на полицейското ръководство в Бърлингтън, Върмонт, мъж на 48 години е разпознат от полицията като обвинен за нападението и е задържан в неделя към 15.30 часа на мястото на нападението. Заподозреният е живял в жилищна постройка покрай мястото, където е осъществена стрелбата, и ще бъде изправен пред съда в понеделник. Полицията разгласи, че ще организира конференция, с цел да разиска случая.

Две от жертвите са жители на Съединени американски щати, а третият юноша има статут на законно пребиваващ в страната. И тримата са двадесетгодишни, като двама от тях са носили обичайния черно-бял кариран шал в близкоизточното облекло куфия по време на нападението, сподели полицията.

Двама от студентите са били на посетители в дома на фамилията на третия в Бърлингтън за празника на Деня на благодарността. Бърлингтън е най-големият град във Върмонт с население към 45 хиляди души. Регионален колежански град, в Бърлингтън се намират Върмонтският университет и колежът " Шамплейн ".

Съобщава се, че жертвите са говорили арабски, когато са били нападнати. Според Института за близкоизточно съгласие - нестопанска пропалестинска застъпническа организация, нападателят е разкрил огън по тримата мъже, откакто е почнал да крещи и да ги тормози. Полицията споделя, че той е създал четири изстрела.

" В този под напрежение миг никой не може да огледа този случай и да не заподозре, че си има работа с закононарушение, стимулирано от ненавист ", сподели началникът на полицията в Бърлингтън Джон Мурад в изказване.
Той се е свързал с федералното следствие и прокуратурата, " с цел да се приготвя за това, в случай че бъде потвърдено ". Засега наказателното следствие е фокусирано върху задържането на обвинения.

" Това, че има индикация, че тази пукотевица може да е била стимулирана от ненавист, е смразяващо. Тази е предпочитаната версия, с която работи полицията ", сподели Миро Вайнбергер, представен от " Ройтерс ".

Семействата на жертвите разпространиха взаимно изказване по-рано денем, призовавайки управляващите да проверяват стрелбата като закононарушение от ненавист. Същото направи и основаната в Съединени американски щати защитна група Американско-арабски комитет за битка с дискриминирането.

" Нарастването на антиарабските и антипалестинските настроения, които претърпяваме, е невиждано и това е още един образец за превръщането на тази ненавист в принуждение ", сподели националният изпълнителен шеф на Американско-арабският комитет Абед Аюб.

Семействата идентифицираха жертвите като Хишам Авартани, студент в Роудайлъндския университет " Браун " ; Кинан Абдел Хамид, студент в Хавърфорд лицей в Пенсилвания; и Тахсин Ахмед, който посещава Тринити колидж в Кънектикът. И тримата са ученици на Училището за другари в Рамала - частно квакерско приблизително учебно заведение в окупирания от Израел Западен бряг, споделиха фамилиите.

Полицията заяви, че и тримата са останали под медицински грижи в неделя, двама с огнестрелни рани в торсовете и един прострелян в долните крака. Състоянието на двама от тях е нормализирано, до момента в който третият е с доста по-сериозни пострадвания ", сподели полицията.

 

Инфо: " Дневник "

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР