Мъж, страдащ от постоянно главоболие, откри каква е шокиращата причина

...
Мъж, страдащ от постоянно главоболие, откри каква е шокиращата причина
Коментари Харесай

Мъж с постоянно главоболие откри зловещата причина

Мъж, измъчен от непрекъснато главоболие, откри каква е шокиращата причина за това.

52-годишният пациент потърсил здравна помощ, откакто хроничната му мигрена зачестила и медикаментите, които употребявал, към този момент не работили.

Скенер разкрил голям брой кисти от двете страни на мозъка му, които в следствие се оказват яйца от свинска тения.

Яйцата предизвикали отичане под черепа му, което от своя страна води до постоянно главоболие, съгласно отчет, оповестен в American Journal of Case Reports.

Смята се, че яйцата са в следствие от ястие на инфектиран незадоволително приготвен бекон, защото мъжът споделил на медиците, че постоянно яде по-суров бекон, предпочитайки го пред хрупкавия вид.

Микроскопични яйца може да са попаднали в червата му, което е довело до развиване на тения и снасяне на яйца, които са попаднали в изпражненията му.

Лекарите на мъжа подозират, че посредством погрешно измиване на ръцете - тези яйца са влезнали още веднъж в тялото му и са пътували през кръвния поток до мозъка му.

Когато паразитите от свинска тения навлязат в мозъка, това се назовава невроцистицеркоза (NCC).

„ Този случай може да има последствия за публичното здраве, “ сподели доктор.

Мъжът, който живее в Орландо и не е бил в чужбина скоро, е бил признат в болница и лекуван с кортикостероид дексаметазон четири пъти дневно, с цел да се понижи подуването на мозъка му, се споделя в отчета.

Освен това е приемал и албендазол и празиквантел в продължение на две седмици, които се употребяват за лекуване на инфекции с червеи.

Кистите му изчезнали, отшумяло и главоболието.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР