Мъж стана жертва на измама за стотици хиляди левове. Той

...
Мъж стана жертва на измама за стотици хиляди левове. Той
Коментари Харесай

Животът ми се преобърна: Измамиха мъж да тегли кредити, задлъжня с над 300 000 лева

М ъж стана жертва на машинация за стотици хиляди левове. Той споделя, че бил принуждаван да тегли банкови заеми.

За това сигнализира самият той пред , като самоличността му остава скрита от съображения за сигурност. Ще го назоваваме Сашо.

„ От момента, в който в действителност осъзнах, че съм станал жертва на машинация, животът ми се прекатурна. Откакто стана това нещо вземам медикаменти за утешение. Тези хора сега харчат и се любуват на моите пари. Моите страдания ще продължат цели 10 години ”, споделя мъжът, който повярвал в красивата неистина.

По думите му в схемата вземат участие няколко души. В началото на месеца не подозира, че един чат ще му коства близо 330 000 лв..

„ В началото на септември с мен се свърза с момче. Каза, че ме е виждал, че ме познава. Ставаше въпрос за негова другарка, която си търси работа – дали в моята работа търсят хора. Аз му споделих, че търсим, да се свърже с мен. Той за първи път ми написа. Абсолютно в никакъв случай не съм го виждал, нито го познавам. Той нямаше Фейсбук, използваше единствено Messenger ”, споделя Сашо. Това е контактът му с първия човек от лъжливата скица - този, който би трябвало да изследва жертвата. Държи се като добър прочут, който моли за услуга и го кани на кафе. „ Видяхме се, аз приказвах с неговата другарка, която си търсеше работа. След това останахме двамата. Каза ми, че работи за човек, който се занимава с заеми ”, добавя жертвата.

Измамникът твърдял, че минаваш през 3-4 банки, а те ти отпускат заеми в същия ден.

Неговият прочут ги погасява незабавно, а за услугата получаваш комисионна. Познатият се показал като Мартин. Той е мозъкът на схемата - индивидът, който би трябвало да омагьоса Сашо.

Мъжът съумява за няколко минути да ревизира дали Сашо има заеми и незабавно му звъни още веднъж.

Обещава му комисионна от 8000 лева Мишената към този момент е улучена. Ловът е сполучлив, макар че нищо от препоръчаното не звучи разумно и че Сашо е просветен млад мъж.

Вижте повече във видеото горе.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР