Мъж сравни новоизградена велоалея в Пловдив с писта по кърлинг.

...
Мъж сравни новоизградена велоалея в Пловдив с писта по кърлинг.
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Нова велоалея или писта по кърлинг? Стаменов: Най-модерната е

Мъж съпостави новоизградена велоалея в Пловдив с писта по кърлинг. Според него новоремонтираният пешеходен сектор на бул. „ Свобода ” е несъответствуващ за велосипедистите. Мъжът алармира до TrafficNews , че настилката е извънредно хлъзгава и рискова, даже и в изсъхнало време.
Прочетете още
Той твърди, че е извънредно неуместно да се поставя подобен вид настилка, която не обезпечава никакво сцепление с гумите на велосипедистите. По думите му велоалеите, които в началото бяха построени през 2019 година, са били с в пъти по-добър асфалт.

„ По асфалта може да се види даже и суркането на гумите от велосипедистите. Не ми се мисли при първия дъжд или замръзване какъв брой провали може да има по нас. Дали потърпевшите велосипедисти в Пловдив ще употребяват отстъпка в някоя от лечебните заведения, когато паднат и се наранят поради настилката на велоалеята ”, написа нашият четец.

Кметът на регион „ Централен ” Георги Стаменов съобщи, че новоизградените велоалеи са от бетон със особено покритие. Велоалеите, които са били построени през 2019 година са били от фибропресовани плочки. Технологията на новите велоалеи е публикувана в цяла Америка, както и в Англия, и е особено предопределена за такива зони.

Стаменов съобщи, че даже и в ЖР „ Тракия ” велоалеите всеобщо са построени от тази технология, само че там недоволства няма, като добави, че огромна част от майките с колички избират точно такава настилка, тъй като количките вървят безпрепятствено.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР