Мъж сигнализира за убити щъркели във вилна зона край Велико

...
Мъж сигнализира за убити щъркели във вилна зона край Велико
Коментари Харесай

Жестокост: Убиха щъркели край вилна зона

Мъж алармира за убити щъркели във вилна зона край Велико Търново. Извършителят на незаконното действие е незнаен.

Едни градят, други разрушават, едни избавят, а други убиват - това е тъжната реалност. И в предходен материал споменахме, че положителните каузи, свързани с запазване на природата, би трябвало да бъдат правени по-често. Много хора се пробват да създадат по този начин, че положителните каузи да са повече от неприятните - става известно обаче, че това е сложна задача, само че не е непостижима.

И до момента в който едни избавят щъркели, които са знак на няколко европейски страни, други проявават свирепост и ги убиват. С ликвидиране на щъркели е обвързван казусът от вилната зона на Къпиновския манастир край Търново. Венцислав Величков, попаднал инцидентно на убити щъркели, алармира в обществената мрежа. Той споделя в Търновска група във Facebook, че два щъркели са били простреляни, като единият е прострелян в крилото и е паднал върху покрива на прочут на Венцислав. С паданането си, раненият щъркел е счупил няколко цигли и най-вероятно е умрял при конфликта с покрива. Вторият щъркел пада в двора на негов съсед. И той умира.

" И някой го е сторил това. Но кой? И за какво? ", възмущава се Величков в обществената мрежа. Възмутени са и коментиращите обявата. Венцислав Щаркалов споделя, че вилите към Капиновския манастир са цялостни с въздушни пушки, пък и с огнестрелни оръжия.

" Съмнявам се някой от виладжиите да го е направил. Повечето са ловци, а те не са хора, които биха стреляли по щъркел, с цел да си лекуват комплексите! ", счита Красимира Илиева.

" Много малоумници се разхождат по тази земя! ", отбелязва Теодора Иванова.

Авторът на обявата споделя и фотоси на убитите щъркели с концепцията тези, които могат да вземат отношение по въпроса да го създадат. Вижте ги:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР