Мъж ще трябва да плаща данъците на кола, която е

...
Мъж ще трябва да плаща данъците на кола, която е
Коментари Харесай

Мъж трябва да плаща данъци на законно придобита кола, но отнета заради издирване

Мъж ще би трябвало да заплаща налозите на кола, която е отнета поради сигнал, че се търси от Интерпол. Две години след покупката на безценен джип от Германия Министерство на вътрешните работи задържа колата на семейство от Гоце Делчев, макар многочислени предходни пътувания в чужбина. Собственикът твърди, че колата му гние на длъжностен паркинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден ", а електрониката й е напълно компрометирана.

Мъжът получил и странни предложения от юристи на компанията, оповестила колата за търсене.

" Многократно съм излизал от страната с автомобила без проблем. Един ден ми споделиха, че е разгласен за издърване. Получавам призовка от областен следствен отдел в Благоевград - отидох и показах цялостна информация за автомобила ", сподели Петър Майсторов.

Делото се води в Словакия, защото колата в действителност е оттова, само че е закупена от Германия. Според разбор на словашки юрист основен миг е да се дефинира притежателят на автомобила. " По словашкия закон притежател е лизинговата компания, а по немския закон притежател съм аз ", добави Майсторов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР