Мъж счупи бутилка, в близост до Паметника на Съветската армия.

...
Мъж счупи бутилка, в близост до Паметника на Съветската армия.
Коментари Харесай

След футболния мач в София: Един задържан и напрежение пред Паметника на Съветската армия

Мъж счупи бутилка, наоколо до Паметника на Съветската войска. Той беше незабавно задържан от униформените.

До тежки конфликти след футболния мач сред " Левски " и " Айнтрахт ", в четвъртък вечер, не се стигна. След като в последната минута " сините " съумяха да изравнят резултата до 1:1, българските почитатели си тръгнаха от трибуните удовлетворени.

Но напрежението към Паметника на Съветската войска през последните дни, както и заканата, отправена с плакати от трибуните - " Сгъвайте палатките, идваме по-късно ", накара Столична дирекция на вътрешните работи да стегне редиците си и да е в цялостна подготвеност за напора от последователи. Органите на реда съзнателно задържаха почитателите на немския тим на трибуните, до момента в който се изтеглят " сините ", предава Нова тв.

Междувременно излизащите почитатели на  " Левски " бяха посрещнати от компактен кордон униформени с палки и щитове, които не позволиха почитателите да преминат през Княжеската градина. Това ядоса както тези, които желаеха да доближат до монумента, по този начин и други, паркирали колите си оттатък полицейския кордон. А към палатковия лагер се бяха включили повече хора, включително Костадин Костадинов и последователи на " Възраждане ". 

На метри разстояние кордон служители на реда държеше недоволни, от образувания палатков лагер, надалеч от Паметника. Редом с униформените бяха основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, шефът на Национална полиция гл. комисар Атанас Илков, както и зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Мирослав Данаилов. От Столична дирекция на вътрешните работи увериха, че в случай че се постанова, ще останат цяла нощ на място, с цел да не се стигне до произшествия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР