Мъж с психични отклонения е авторът на вандалския акт в

...
Мъж с психични отклонения е авторът на вандалския акт в
Коментари Харесай

Психоболен потрошил 40 паметника в турските гробища на Добрич

Мъж с психологични отклонения е създателят на вандалския акт в турските гробища на Добрич, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. В нощта против 7 септември, броени часове след честването на Деня на Съединението, причинителят съборил надгробните плочи на 40 паметника в мюсюлманския бранш на гробищния парк, където няма видеонаблюдение, а единствено един надзирател.

Грозното посягане взриви обществените мрежи, а в понеделник в декларация от Главното мюфтийство приканиха институциите да подхващат съответни и незабавни дейности по задържането и наказването на виновника. От прокуратурата отвърнаха, че по случая незабавно е било формирано досъдебно произвеждане, като в хода на следствието е бил открит и създателят на действието. Той е упрекнат за похищението над надгробните монументи, като за това закононарушение законът планува пробация или до 3 година отнемане от независимост и санкция от 3000 до 10 000 лева

Не е ясно обаче дали вандалът ще носи наказателна отговорност, защото са налице данни, че има психологично заболяване. Предстои да бъде импортирано искане за настаняването му в психиатрично заведение за проучване, прецизираха от прокуратурата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР