Мъж с положителни тестове за алкохол и наркотици предизвика две

...
Мъж с положителни тестове за алкохол и наркотици предизвика две
Коментари Харесай

Как ще санкционират шофьора, блъснал две коли в София

Мъж с позитивни проби за алкохол и опиати провокира две произшествия в София. Случаят е от ранната неделна заран. И при двата конфликта колата на арестувания блъснала други коли, които чакали на червен светофар. При втория удар, който стана на кръстовището на бул. " Андрей Сахаров " и бул. " Александър Малинов " в столичния квартал " Младост ", пострада водачът. Той е в тежко положение в болница – със счупени нос, таз и с хематом на мозъка.

Инцидента разяснява и съветникът на държавното управление по пътна сигурност Тенчо Тенев. Той е и някогашен шеф на КАТ-София. Според него, поради огромното количество алкохол и опиати, които очевидно е поел водачът, е бил извънредно несъответстващ след породените катастрофи.

Ако бъде приет за отговорен 55-годишният лидер, го грози затвор сред 1 и 3 години и парична санкция от 200 до 1000 лева поради използването за алкохол. За шофиране след приложимост на опиати законът също планува отнемане от независимост за 1-3 години, само че там санкцията е сред 500 и 1500 лева, посочи Тенев пред Нова. Той акцентира, че закононарушението би трябвало да се преглежда като съзнателно.

Припомняме, че провинилият се водач опитал да избяга от местопроизшествието, само че други водачи направили цивилен арест до идването на полицията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР