Мъж с коронавирус почина, след като не беше приет в

...
Мъж с коронавирус почина, след като не беше приет в
Коментари Харесай

Поредна трагедия заради липса на легла в София - мъж с COVID-19 почина след отказан прием

Мъж с ковид умря, откакто не беше признат в нито една болница в София. Място за него се намира в болничното заведение в Своге. Там обаче няма реанимация и уред за обдишване. Така пациентът губи борбата с заболяването.
" Баща ми беше на санаториум в Павел баня. Той е работещ човек, работеше до последния си момент. На 72 години беше в доста положително здраве, постоянно се е грижил за здравето си ", описа пред бТВ щерка му Мария Тенчева.

След като се връща от санаториума не се усеща добре и във вторник с ваучър от персоналния доктор отива във ВМА за PCR тест. Имало е доста хора, само че защото не се е чувствал добре, се е прибрал назад у дома.

" Отива в сряда, вършат му PCR тест и му споделят - на следващия ден ще ви се обадим за резултата, в случай че е позитивен. Ако не е, няма да ви звъним, живейте си умерено. Преслушали са му гърдите и са му споделили, че няма проблем с дробовете ", описа още дъщерята.

Предписват му " Сумамед " – антибиотикът, който се дава за COVID-19. Изпращат го у дома.

" В четвъртък започнах да диря контакти, с цел да схвана резултата от PCR и разбрах, че е позитивен. В петък към 11 ч. извиках кола за спешна помощ, започнах да очаквам пред блока, само че не влязох при татко ми. Търсих защитно облекло по аптеките, само че не открих. Линейката пристигна в 19:30 ч. Баща ми беше със сатурация 75, което разрешава да се борим за живота му. След това отидохме в Националното координационно звено, само че там споделиха, че няма места на никое място и не могат да ни одобряват ", описа Мария Тенчева.

Тя изясни, че колата за спешна помощ се е върнала у тях.

" Реших да изчакам малко, тъй като си дадох сметка, че не могат да го изхвърлят на тротоара. Казах им, че в случай че не намерят място, ще спи в колата за спешна помощ, тъй като там е по-безопасно за него. Извикаха полиция, с цел да освободя колата за спешна помощ ", споделя още Мария.

Тя качила татко си в колата си и почнали да обикалят по лечебните заведения.

" Отидох в " Пирогов ", в Спешното не ме одобриха, тъй като били под карантина, по-късно отидохме в " Токуда ". Той към този момент беше в положение, в което не можеше да се движи ", споделя дамата.

В " Токуда " също не са признати.

" Никъде не излезе доктор да попита по какъв начин е този човек, единственият въпрос беше дали е с Коронавирус ", показва Мария.

Прибират се у дома и на идващия ден тя още веднъж звъни, като моли да изпратят най-малко оборудвана кола за спешна помощ, с цел да може да му се даде О2.

" Изпратиха кола за спешна помощ след три часа. Момчетата, които пристигнаха, бяха извънредно общителни и се бореха до край да намерят място за татко ми ", споделя дъщерята на болния.

" Освободи се едно място в " Света Ана ", отидохме там, само че отхвърлиха да ни одобряват, само че не подписаха протокола на колата за спешна помощ, че отхвърлят ", твърди Мария. Останали там три часа.

" Сетих се, че мои познати са ми казвали, че в Коронавирус отделението в Своге има свободни места. 30 минути минаха, до момента в който намеря връзка с тях, с цел да потвърдят, че ще одобряват татко ми в Своге ", изяснява Мария.

" Отиваме там, само че там няма реанимация, само че въпреки всичко беше под медицински грижи. Продължих да диря реанимация за татко си до последния му мирис, само че не съумях да направя нищо за него. Той имаше дух да се бори, само че аз го изправих против тази реалност, която безусловно го унищожи душевен ", счита Мария Тенчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР