Мъж с двойно руско и американско гражданство беше въдворен в

...
Мъж с двойно руско и американско гражданство беше въдворен в
Коментари Харесай

Руснак с US гражданство беше обвинен в Санкт Петербург в „оправдаване за нацизма

Мъж с двойно съветско и американско поданство беше въдворен в прелиминарен арест и упрекнат в „ оправдаване на нацизма ", заяви през днешния ден съд в Санкт Петербург, представен от Франс прес.

" (Юрий) Малев беше задържан на 8 декември и същия ден му бяха повдигнати обвинявания. Той призна отчасти виновността си ", оповестиха от съда в „ Телеграм ".

Малев е упрекнат във прослава на нацизма, закононарушение, което се санкционира с пет години затвор.

Съдът посочи, че Малев е разгласил две известия в обществените мрежи, които оскверняват георгиевската лента, исторически знак на съветските и руските военни триумфи.

Неговите послания " показват очевидна липса на почитание към обществото и дните на военната популярност на Русия ", сподели съдът.

Те „ съставляват засегнатост към паметта за Великата отечествена война и към бранителите на отечеството ", добави съдът, употребявайки съветския термин за обозначаване на Втората международна война.

Първото известие съдържаше циничен език, до момента в който второто представяше " фотография на мъртвец, съпроводена с указания по какъв начин да носите георгиевската лента ", уточни правосъдният състав.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР