Мъж с документи от ТЕЛК за слепец без проблеми кара

...
Мъж с документи от ТЕЛК за слепец без проблеми кара
Коментари Харесай

ТЕЛК-безумия: Мъж без пенис направи няколко деца, друг без крака бере портокали в Гърция

Мъж с документи от ТЕЛК за слепец без проблеми кара автомобил, като освен това изкарва пари от противозаконна таксиметрова активност. Случай като този постоянно ме карат с трогване да си спомня за незлобливия и даже приветлив воин Михаил Самуилевич Паниковски от паметния разказ на Илф и Петров „ Златния телец”. Един от коронните номера на героя на романа е да се преструва на слепец, да моли някой жител да го преведе през улицата, през което време съумява да му открадне портфейла.
Това разяснява журналистът от " Монитор " Иван Първанов. И продължава с разсъжденията си по следния метод:

Когато Паниковски остарява обаче, номерът му все по-често стартира да не минава, а самият той да яде бой. За разлика от Паниковски, чиито несгоди провокират, в случай че не плевел смях, то най-малко лека усмивка измежду читателите, българските „ колеги” на героя от „ Златния телец” въобще не будят сходни радостни и радостни усеща и страсти, а тъкмо противоположното.

Случаите с евентуално хилядите подправени ТЕЛК решения, издадени у нас през годините, са емблематични за една от най-важните области, каквато е здравната система в България. Ако бъдат събрани даже и единствено 20-30 от тези случаи в книга, би се получило едно много развлекателно четиво.

Българин от ромски генезис, който съгласно ТЕЛК решението е без крайници в инвалидна количка, преди години при направена инспекция от прокуратурата е открит да бере портокали в Гърция.

На въпроса по какъв начин е допустимо сходно знамение, брачната половинка на „ инвалида” обяснила, че не знае по какъв начин е станало, несъмнено на мъжа ѝ били пораснали нови крайници.

Според друго ТЕЛК решение пък различен мургав наш съотечественик в продължение на близо 10 години получавал инвалидна пенсия, тъй като бил с отсечен пенис, освен това при трудова акцидент. Как тъкмо е станала тази акцидент, историята мълчи.

По-интересното обаче е, че при направената инспекция от проверяващите органи било открито, че до момента в който си цоцал инвалидната пенсия, мъжът без пенис съумял, ей по този начин, небрежно, да натъркаля още 3-4 чавета.

Нещо почтено да съперничи на непорочното зачатие на Дева Мария. Подобни образци могат да бъдат дадени още не десетки, а стотици. И инцидентно или не, в множеството случаи те се отнасят до представители на по-мургавите българи. Някой би споделил: Е, какво толкоз?

Милостивите лекари от жалост за хората им издават подправени ТЕЛК решения, с цел да могат да вземат някой лев от страната, да не умират от апетит те и фамилиите им.

Тук ще оставя настрани обстоятелството, че една огромна част от удостоените с високата чест да имат подправени документи от ТЕЛК са горди притежатели на 3-4 етажни „ скромни” прогимназийки и паркирани пред тях лимузини и скъпарски джипове в ромските квартали. По-важното тук е друго.

И то е, че лекарите, на които е поверена виновната задача да вземат решение кои хора заслужават инвалидни пенсии като фактически неработоспособни, не мерят с идентичен критерий.

Преди време търновец с един ампутиран крайник вследствие на същинска трудова акцидент се жалва, че трябвало на избран интервал да се явява пред ТЕЛК комисията, която да го прегледа и да възобнови или пък не решението, от което зависи инвалидната му пенсия.

„ Това е възмутително, те какво си мислят, че през този интервал кракът ми може да израсне още веднъж ли”, възмущава се, и то с цялостно съображение, инвалидът.

Темата за ТЕЛК решенията и издаващите ги лекарски комисии толкоз отдалече и толкоз мощно смърди на корупция и рушвети под масата, че напряко си плаче за едно национално следствие с задържани и наказани на ефикасен затвор.

Но не по един-двама, каквато е практиката, и то на алегорични присъди, едвам се замажат очите на обществото и на медиите.
А на една национална полицейска и прокурорска акция, след която най-малко стотина индивида да бъдат натикани зад решетките за по 20-ина години, а имуществата им бъдат иззети в интерес на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР