Мъж с чернодробна цироза чака две години за ТЕЛК решение,

...
Мъж с чернодробна цироза чака две години за ТЕЛК решение,
Коментари Харесай

Мъж с цироза чака 2 години ТЕЛК решение за личен асистент

Мъж с чернодробна цироза чака две години за ТЕЛК решение, с цел да може да има персонален помощник. Пациентът е от село Конарско, общ. Якоруда, и му се постанова два пъти в месеца да пътува до Велинград за животоподдържащи операции.

Камбер Камберов страда от чернодробна цироза. Преди две години положението му се утежнява и се постанова незабавна хоспитализация. Изписан е за домашно лекуване с голям брой съпътстващи болести. Оттогава пациентът подава два пъти документи в ТЕЛК комисията в Благоевград с вярата да получи персонален помощник или нарастване на пенсията. Решение оттова обаче чака до през днешния ден.

" Явих се в ТЕЛК, взех епикризите от София, отнесох ги в ТЕЛК с количката и нищо. Те споделят – чакайте, чакайте, чакайте ", споделя пред Българска национална телевизия Камберов.

За да живее, мъжът се нуждае от вливания на кръвна плазма, които му костват към 550 лева на месец. Точно колкото е и пенсията му. А месечните му разноските за медикаменти и пътувания до болничното заведение във
Велинград доближават до 2000 лева

" Изнемогвам. Продадох си всичко. Имах 20 000 лева подготвени пари, нищо нямам ", споделя той.

В момента за мъжа се грижи брачната половинка му Айше, която скоро е прекарала тежък инсулт.

" Като подвигна кръвното, той се мъчи да стане да ми даде медикаментите, като съм аз по-добре, аз стана. Така е.

– Сами. Викаме да му пристигна ТЕЛК-овото решение или нарастване, или да му пуснат компаньон. Това желаеме.

Свързахме се с ТЕЛК комисията в Благоевград. След намесата на нашия екип експертно решение по случая с Камбер към този момент има. Но не му доближават 2%, с цел да получи персонален помощник. Такъв се поставя единствено на пациенти с над 95% неработоспособност. Така след две години очакване, мъжът въпреки всичко ще получи нарастване на пенсията – само че единствено с 52 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР