Мъж с черно расо и златен кръст се хвърли пред

...
Мъж с черно расо и златен кръст се хвърли пред
Коментари Харесай

Мъж с расо и кръст анатемоса кортежа на Зеленски

Мъж с черно расо и златен кръст се хвърли пред кортежа на украинския президент Володимир Зеленски в петък, до момента в който той минава през една от улиците в София, съобщи " ".Странното държание на мъжа е уловено на видео, което обиколи международните обществени мрежи.

То беше публикувано и от известния канал за вести от Източна Европа -NEXTA.На фрагментите се вижда по какъв начин мъжът, който е облечен като български православен духовник, размахва кръста, до момента в който колата на президента Зеленски минава. Мъжът крещи " Анатема! Анатема " под проливния дъжд, а полицейски чиновници се пробват да го удържат.

В последващо видеотой се хвали, че одеве е " анатемосал " украинския водач, който назовава " зеленско дребосъче ", и го упреква в това, че " избива духовници в Украйна и изнася чудотворни икони на запад при сатанистите ".

Видеото провокира комплициране измежду някои консуматори в обществените мрежи, които погрешно считат, че мъжът в действителност е православен духовник, какъвто той не е. Кадрите привлякоха вниманието и на съветските тролове в Туитър, които също ги споделят и поздравяват мъжа за " геройската " му постъпка.

Извършителят на странната акция в действителност е Атанас Стефанов - бившкандидат за народен представител на проруската партия МИР, който през март 2023 година се прочу с " подвига " си да смъкна украинското знаме от балкона на Столичната община и да го хвърли на земята с крясъци " Вън, украинските фашисти ".

Зеленски не е и първият политик, който той " анатемоства ". Преди близо месец Стефанов организира сходна акция, като се втурна против някогашния български министър председател Кирил Петков през постройката на президентството при връщането на мандата за сформиране на постоянно държавно управление от сегашния министър-председател от акад. Николай Денков. Мъжът е пресрещал и Асен Василев, като по време на една от предизборните акции му " подари " женско долни дрехи, оцапано в алена багра.

Мъжът се показва за ръководител на гражданско съдружие " Приятели на Русия и православния свят " - организация, основана през 2002 година от починалия към този момент старозагорски художник Христо Танев (в регистъра на неправителствените организации няма информация за промяна на управлението на сдружението). В други свои изявления Стефанов приказва от името на незнайния " Български национален събор ".

Стефанов е и постоянен участник е в шествията за " мир и суверенитет " и в неразрешения поход на " Безсмъртния полк " на 9 май, когато вървеше един до друг със духовник и с представител на БСП-София подчервеното знаме със сърп и чук на Съюз на съветските социалистически републики.

На 20 май - още веднъж в подрасник - той се появи и на шествието на " Възраждане " и русофилите, което кулминира с хвърлянето на алена багра по постройката на Европейската комисия и символичното горене на хартиени долари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР