Мъж с американско и ирландско гражданство беше осъден на 27

...
Мъж с американско и ирландско гражданство беше осъден на 27
Коментари Харесай

Един от най-големите доставчици на детско порно получи 27 г. затвор в САЩ

Мъж с американско и ирландско поданство беше наказан на 27 години затвор в Съединени американски щати за основаване и ръководене на компютърни сървъри в тъмната мрежа, съдържащи милиони педофилски фотоси, заяви американското министерство на правораздаването, съобщи Франс прес.

36-годишният Ерик Маркес беше един от най-големите разпространители на детска порнография в света, съобщи федералният прокурор Джонатан Лензнър в известие.

Маркес е държал и е помагал за шерване на милиони ужасяващи фотоси и видеоклипове с принуждение над деца, уточни обвинителят.

В интервала юли 2008-юли 2013 година Маркес е управлявал над 200 педофилски уеб страницата в тъмната мрежа. Някои от тях съдържали фотоси с изнасилвания и садистични дейности против кърмачета и напълно дребни деца, съгласно американското министерство на правораздаването.

Близо 2 милиона от тези фотоси не са били известни на проверяващите.

Маркес популяризира детска порнография, като употребява безвъзмездна, анонимна хостинг услуга в тъмната мрежа - област на интернет, налична единствено посредством специфичен програмен продукт, допускащ на потребителите и операторите на уеб страници да останат анонимни или непроследими.

Хостинг услугата на Маркес включвала уеб сайтове, които разрешават на потребителите да преглеждат и споделят изображения, документиращи половото принуждение над деца.

Маркес беше задържан през 2013 година в Ирландия при масирана полицейска интервенция, с присъединяване на американската федерална полиция, както и на Европол.

Той беше екстрадиран в Съединени американски щати през 2019 година На 6 февруари 2020 година Маркес се призна за отговорен, с цел да избегне правосъден развой.

От присъдата му ще се приспадне времето, прекарано в прелиминарен арест, само че той ще би трябвало да заплати 87 000 $, дефинира съдията докладчик Тиъдър Чан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР