Мъж простреля жена си и свой съсед в Сливенско, след

...
Мъж простреля жена си и свой съсед в Сливенско, след
Коментари Харесай

МВР за инцидентите в с. Трапоклово: Мотивите на стрелеца все още не са ясни, а между двата случая няма връзка

Мъж простреля жена си и собствен комшия в Сливенско, след което се самоуби.

През последните 24 часа цялото село Трапоклово тъне в догадки какви са аргументите 64-годишният Петър Маринов да стане палач.

Драмата, раздрусала селото, стартира в утрото на неделния ден. Малко след 9.00 часа Петър нахлул в заведение за бързо хранене на Петолъчката, където работела дамата. Извадил оръжие и стрелял няколко пъти в главата й. В заведението имало клиенти, които по знамение не потърпевши.

След опита да убие дамата Петър Маринов избягал назад в селото и влезнал в двора на 55-годишен мъж. Прострелял го няколко пъти. След втория опит за ликвидиране Петър се върнал в двора на къщата си, където се самоубил със същото оръжие - законно притежавана лова пушка. Близките му са в потрес.

Според полицията и прокуратурата в Сливен претекстовете на стрелеца към момента не са ясни, а сред двата случая няма връзка. Разпитани са очевидци и са конфискувани записи от камери.

В селото разказват стрелеца като трудолюбив и спокоен човек. След гибелта на брачната половинка си се събрал с 44-годишната жена, а в Трапоклово не са чували сред тях да има спорове. Простреляният мъж в селото разказват като конфликтен. Според полицията в Сливен дни преди нещастието дамата е подала сигнал на тел. 112, че мъжът я търси и се опасява за живота си. Официално обаче не е подала сигнал против него.

„ В регионалната дирекция на този стадий не са постъпвали сигнали по отношение на някакъв проблем сред лицата. На 6 май към 20.00 ч. тя е подала сигнал на тел. 112, че мъжът, с който живее на фамилни начала, я търсел в град Странджа, където сега живее при своите близки, и се тормози за живота си. Изпратен е полицейски екип на място, само че лицето не е открито там”, изясни пред камерата на БТВ ст. комисар Димитър Величков, шеф на полицията в Сливен.

Петър е легален ловджия, няма нарушавания на този стадий. Оръжието му е законно. В околните години даже не е излизал да ловува. Комисар Величков допусна, че най-вероятно претекстовете за стрелбата са персонални. Не става въпрос обаче за ревнивост и няма общо сред двата случая.

Кметът на селото Кирил Киров изясни, че Петър е добросърдечен човек. Не е имал проблеми нито с някогашната си жена, нито с потърпевшата.

Мъжът и дамата остават в болничното заведение в Сливен в доста тежко положение, с заплаха за живота и на командно дишане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР