Мъж, продал рога на черен и бял носорог на поверителен източник, осъден на 18 месеца затвор в САЩ

...
Малайзиец, продал дузина рога на черен и бял носорог на
Коментари Харесай

Малайзиец, продал дузина рога на черен и бял носорог на поверителен източник, беше осъден на година и половина в американски затвор във вторник, съобщиха федералните прокурори в Ню Йорк. Teo Boon Ching, известен като „Кръстника“, се призна за виновен по обвинение за заговор за извършване на трафик на диви животни, се казва в изявление на прокуратурата на САЩ в Манхатън.

„Докато имате пари, Мога да ви дам стоките за 1-2 дни“, каза 58-годишният Чинг на поверителния източник по време на среща в Малайзия през 2019 г., според прокурорите.

Срещите в Малайзия продължиха два дни и по време на По това време Чинг описва себе си като „посредник“, който купува рога от носорози, бракониерствани от съзаговорници в Африка, и ги изпраща на клиенти по целия свят, според прокурорите. Чинг също изпрати на източника снимки на рога от носорози, които се продават.

кокаин във Виетнам.

Въпреки че рогата израстват отново, бракониерите убиват носорози, вместо да ги успокояват, за да отрежат рогата. В отговор бяха стартирани няколко инициативи за осуетяване на бракониерите, включително преместване на носорози в различни части на Африка, за да бъдат изведени от обсега на бракониерите, както и безопасно премахване на рогата на носорози, така че да не бъдат набелязани.

Какво от който е направен рогът на носорог?

Рогата на носорога са направени от протеина кератин, който се намира и в ноктите на ръцете и краката.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР