Мъж постави рекорд, след като е дал положителна проба за

...
Мъж постави рекорд, след като е дал положителна проба за
Коментари Харесай

Мъж постави тотален рекорд. 14 поредни месеца е с ковид!

Мъж сложи връх, откакто е дал позитивна проба за коронавирус в продължение на 14 следващи месеца.

56-годишният Музафер Каясан от Турция страда от левкемия. За пръв път се заразява с вируса преди повече от година.

От ноември 2020 година той бива приет в болница и изписван от болница, само че положението му не разрешава използването на ваксина, защото непрекъснато дава позитивен резултат.

Мъжът е по-застрашен от вируса и даже котка, минаваща около прозореца, може да го болести, написа The New York Post.

Според лекарите, той има най-дълго записаната продължителна зараза с коронавирус в Турция, като споделят, че това може да се дължи на отслабена имунна система поради рака.

Въпреки, че е живял с вируса в продължение на 14 месеца – и след 78 поредни позитивни теста – Каясан освен е към момента жив, само че и остава в изненадващо положително въодушевление.

Говорейки пред Ройтерс предходната седмица, откакто схваща, че последният му PCR тест още веднъж е позитивен, той се пошегува: „ Предполагам, че това е женската версия на коронавирус – тя е била захласната от мен “.

Лекарят на Каясан, Серап Симшек Явуз, професор по инфекциозни заболявания и клинична микробиология в Истанбулския университет, споделя, че неговият случай е най-дългият, който в миналото са проследявали.

Той добавя, че мъжът се следи от близко за всевъзможен риск от мутирал вид.

Кагри Буке, лекар по инфекциозни заболявания и клинична микробиология в болница Acibadem, споделя, че този случай с позитивен тест за пациент в продължение на 441 дни е нещо, което не са са срещали до този миг.

Според проучванията ковид-позитивните пациенти би трябвало да изчакат цялостно възобновяване, с цел да могат да се имунизират, което значи, че Каясан към момента не може да го направи.

Проучване, оповестено предходната година в New England Journal of Medicine, пациентите с коронавирус с имуносупресия са изложени на риск от продължителна зараза с тежък изострен респираторен синдром.

Друго проучване демонстрира, че един от всеки четири пациенти с рак на кръвта не създава откриваеми антитела, даже откакто са получили две дози ваксина.



Каясан, който е изгубил чувството си за усет и аромат, е прекарал девет месеца в болница и пет месеца в дома си.

Болният мъж се надява управляващите да облекчат изискванията по карантината му, предвид на странния случай.

Синът му, Гокан Каясан, споделя, че татко му постоянно е бил „ позитивен “ човек - само че не напълно по този метод.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР