Мъж получи мистериозно обаждане от банка, целящо да получи информация

...
Мъж получи мистериозно обаждане от банка, целящо да получи информация
Коментари Харесай

Мистериозни обаждания от банка: Целта е точене на сметки на потребители

Мъж получи мистериозно позвъняване от банка, целящо да получи информация за негови сметки. Гласът в слушалката е декларирал, че от неговата банкова сметка е подреден превод за сумата от 2000 лв. към сметка на съответната банка. Поискали са от него да ревизират случая, за което е трябвало да отговори на въпроси обвързван със сигурността. Генов описа, че в диалога е бил назоват по име.
„ Това ме наведе на мисълта, че евентуално лицата, които стоят зад позвъняването, разполагат с база данни – имена и телефонни номера. Много други хора също са били търсени по име ”, описа той.
Той посочи, че схемата е целяла да го предпостави да опише повече за своята банкова информация.
„ В течение на диалога започнах да се усъмнявам, че индивидът насреща не се показва задоволително ясно и не дава детайлна информация по тематиката. Той не загатна банката, с която аз работя. Попитах за длъжностен номер  и какъв е отдела, от който ме търсят, само че тогава диалогът завърши ”, добавя мъжът.
Той добави, че сюжетът е доста добър и хората би трябвало да бъдат деликатни. Той посочи, че позвъняването е било от български номер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР