Мъж почина пред Бърза помощ в Самоков. Той е чакал

...
Мъж почина пред Бърза помощ в Самоков. Той е чакал
Коментари Харесай

Мъж от Самоков издъхна пред филиал на Бърза помощ

Мъж умря пред Бърза помощ в Самоков. Той е чакал пред входа му в кола в безпомощно положение, до момента в който чака доктор, който да го прегледа и да му помогне. В същия миг обаче дежурният доктор е придружавал кола за спешна помощ, която пътува до София и на негово място не е имало заместител, споделя Нова тв. 

Имало е здравна сестра единствено в незабавното. 

Чичо ми имаше проблеми с бъбреците, има бъбречна непълнота. Получи припадък. отидохме в Бърза помощ, излезе една жена оттова и сподели, че сега няма лекар. Тя не можа да помогне. А в същото време чичо ми лежеше беззащитен, прострян на задната седалка на колата, споделя Петър Илиев, племенните на умрелия. 

Близките на умрелия са създали клип сега на визитата, което са изпратили до медиите. 

В този миг лекарят и здравна сестра са придругавали с кола за спешна помощ пациент до София, който е бил в доста тежко положение. Във филиала е останала една здравна сестра, която няма право да прави никакви дейности без управлението на доктор. Но желая да подчертая, че филиалите за незабавна помощ в региона не са филиали на незабавните отделения на лечебните заведения, коментира Катя Сунгарска, представител на Спешна помощ.

Работното място на екипите е в колите за спешна помощ, а не във филиалите. Медицинската сестра е знаела положението на след това умрелия човек, то е било извънредно тежко. През миналата година и повече нашите екипи съвсем на всяко дежурство се отзовават на сигнали за този човек. Според сестрата след 6-7 минути е слязъл доктор, по-късно още един, с цел да се извърши цялостен размер на реанимационните дейности, които обаче са  се оказали напразни. Няма по какъв начин да знаем в колата ли е умрял или по-рано. Но съгласно информация на лекарите положението му е било несъвместимо с живота, уточни тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР