Мъж от заветското село Сушево е бил измамен по интернет. ...

Мъж от заветското село Сушево е бил измамен по интернет.

Измамиха по интернет мъж от Разградско, източиха 1000 евро от сметката му

Мъж от заветското село Сушево е бил излъган по интернет. От сметката на 29-годишния човек са осъществени две тегления от по 500 евро всяко, осведоми представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Разград Илияна Георгиева. 
Потърпевшият е алармирал в полицията на 3 декември, че към 20 часа на същата дата, е получил известие в профила си в уебсайт за покупки и продажби, където бил разгласил публикация за продажба на компютърна маса. Авторът на известието декларирал предпочитание да купи въпросната движимост.
За да преведе парите, изпратил линк на продавача, на който той да вкара персоналните си данни и номера на дебитната карта.
Малко по-късно пострадалият получил два SMS-а, че от сметката му са осъществени две тегления в размер на 500 евро всяко.
По случая е стартирано следствие за закононарушение по чл.249, ал.1, прочие 2 от Наказателния кодекс, показват още от дирекцията в лудогорския град.
От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград предизвестиха жителите, че зачестяват опитите за телефонни излъга в района.
През последните дни жители алармират, че са получили позвънявания, в които представящи се за служители на реда желаят пари от тях, с цел да заловят лъжец. Схемата е добре позната – " подпомагане при осъществяване на полицейска интервенция ". Освен този сюжет, се въртят и излъга, свързани с продажба на пелети и дърва за огрев, ремонт или промяна на дограма, освобождение на пратка с документи.

Източник: bulnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg