Мъж от великотърновското село Ресен е превърнал дома си в

...
Мъж от великотърновското село Ресен е превърнал дома си в
Коментари Харесай

Мъж от село Ресен превърна дома си в зоокъща

Мъж от великотърновското село Ресен е трансформирал дома си в същинска зоологическа градина. Над 500 разнообразни типове животни и птици населяват къщата на Цветомир Чекелев. Най-впечатляваща обаче е сбирката от рядко срещани породи папагали.

Още от дребен Цветомир Чекелев обичал да се грижи и да оказва помощ на животните в неволя. Казва, че всичко почнало, когато бил на 7 години и прибрал в дома си ранено гълъбче, за което се грижил и лекувал. 35 години по-късно в дома му живеят над 500 животни и птици от разнообразни типове.

„ Аз ги гледах на терасата в Търново и ги развъждах в кафези, обаче доста звук подвигат. “, разказа Цветомир Чекелев пред Българска национална телевизия.

Казва, че прибирал всевъзможни животни, даже почнал и да си поръчва птици от чужбина. Мястото в дома му обаче не било задоволително за всичките му любимци и по тази причина купил къща във великотърновското село Ресен. Превърнал я в дребна зоологическа градина.

В зоокъщата към този момент се стопират десетки гости, впечатлени от концепцията на Цветомир.

Въпреки че животните лишават цялото му време, Цветомир не счита да спре до тук, а в противен случай – решил е да удвои сбирката си от папагали и да стартира да развъжда бели мини таралежчета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР