Мъж от Уелс качи във Фейсбук видео как унищожава скално изкуство на 4500 години. Сега той ще получи 4 месеца затвор, тъй като властите казват, че артефактът от бронзовата епоха е „изгубен завинаги“.

...
52-годишният Джулиан Бейкър се засне как изравя и обезличава произведение
Коментари Харесай

52-годишният Джулиан Бейкър се засне как изравя и обезличава произведение на изкуството от бронзовата епоха, маркирано като паметник.

Пясъчникът, намиращ се в Южен Уелс, включваше 4500-годишни „белези от чаши“ и беше обект на изследване.

Той получи глоба от $5500 и 4 месеца затвор, според BBC .

Мъж от Уелс беше глобен с 5500 долара и осъден на четири месеца затвор в това, което BBC нарича „първо по рода си съдебно преследване“, според нов доклад.

52 -годишният Джулиан Бейкър се засне как разкопава и унищожава каменна реликва на 4500 години и качи видеото във Facebook.

Длъжностни лица от Cadw, крилото за опазване на културата на правителството на Уелс, бяха възмутени от трика на Бейкър , заявявайки, че действията му са причинили непоправими щети на артефакта, който датира от бронзовата епоха през 2500 г. пр.н.е.

„Значима археологическа информация е загубена завинаги“, каза говорител на Cadw пред BBC.

p>Камъкът е забит в хълма Eglwysilan в Южен Уелс, разположен на около 30 минути северно от Кардиф, Уелс и на 2 часа западно от историческото място Стоунхендж в Англия.

Съставен от два големи пясъчника, скалата имаше изпъкнали „белези от чаши“, които бяха озадачаващи за изследователите, които теоретизираха, че камъкът „може да е действал като маркери на маршрути или демаркирани териториални граници“, според доклада на BBC.

Бейкър беше признат за виновен по две обвинения от уелски съд: първо, за нарушаване на паметника и второ, за неговото унищожаване.

„Приветстваме решението на съда по този случай, първият, който подадохме съгласно раздел 28 от Древните паметници и археологически Закон за зоните от 1979 г.“, каза говорителят на CADW пред BBC.

Докладът не посочва мотивите на Бейкър за действията му.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР