Мъж от Тексас, който неуспешно оспори безопасността на смъртоносните инжекционни

...
Мъж от Тексас, който неуспешно оспори безопасността на смъртоносните инжекционни
Коментари Харесай

Мъж от Тексас, който уби жена през 2000 г., се обръща към семейството на жертвата мигове преди екзекуцията: „Искрено се извинявам за всичко това“

Мъж от Тексас, който несполучливо оспори сигурността на смъртоносните инжекционни медикаменти в щата и повдигна въпроси по отношение на доказателствата употребен, с цел да убеди правосъдни заседатели да го осъди на гибел за убийството на стара жена преди десетилетия, беше екзекутиран късно във вторник.

Джедидая Мърфи, 48, беше оповестена за мъртва след инжекция в държавния затвор в Хънтсвил през октомври 2000 година смъртоносна пукотевица по 80-годишния Бърти Лий Кънингам от предградието на Далас Гарланд. Кънингам беше погубен по време на кражба на кола.

„ На фамилията на жертвата откровено се оправдавам за всичко това “, сподели Мърфи, до момента в който беше завързан за количка в камерата на гибелта в Тексас и откакто християнски свещеник, неговия дясната ръка върху гърдите на Мърфи, се молеше за фамилията на жертвата, фамилията и приятелите на Мърфи и пандизчията.

„ Надявам се, че това ще помогне, в случай че е допустимо, ще ви дам привършване “, сподели Мърфи.

Според Times of Israel, неговият случай притегли вниманието на няколко еврейски съперници на смъртното наказване, в това число видния професор по право и политически коментатор Алън Дершовиц.

„ Моля, предайте откровените ми благодарности на професор Дершовиц за всичко, което той влага в това ", написа Мърфи в писмо, оповестява Times of Israel.

Адвокатите на Мърфи споделиха, че той също е имал дълга история на психологично заболяване, измъчван е като дете и е влизал и излизал на приемната грижа.

Зусман сподели, че покаянието на Мърфи е трябвало да бъде прегледано в неговия случай, само че „ действителността е, че нямаме система, която да се основава на възстановително правораздаване. Имаме система, която се основава на възмездно възмездие. "

Късно следобяд във вторник юристите на Мърфи също желаеха от Върховния съд да спре изтезанието поради изказванията, че смъртоносните инжекционни медикаменти, които страната ще употребява върху него, евентуално са били повредени по време на август.. 25 пожар в пандиза в Хънтсвил, където са били съхранявани.Върховният съд отхвърли това искане без коментар, в сходство с сходни решения на федерален арбитър и щатски апелативен съд.

Мърфи беше шестият пандизчия в Тексас и 20-ият в Съединени американски щати наказан на гибел тази година.

Във вторник беше маркиран Световният ден против смъртното наказване, годишен ден за покровителство от страна на съперниците на смъртното наказване.

Въпреки че Тексас беше най-натовареният щат със смъртно наказване в нацията, бяха минали седем месеца от последната му екзекуция. Обществената поддръжка и потреблението на смъртното наказване в Съединени американски щати понижава през последните две десетилетия.

Предвидени са още три изтезания в Тексас тази година.

Миналия месец федерален арбитър постанови, че наказан на гибел пандизчия от Тексас с дълга история на психологични болести и който се опита да призове Исус Христос и Джон Ф. Кенеди като очевидци на процеса, не е способен да бъде екзекутиран.

Според Информационния център за смъртното наказване, Тексас има 196 пандизчии, наказани на гибел, и 577 щатски изтезания са осъществени в Тексас от 1976 година насам.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР