Мъж от Тексас едва не умря, след като бе ухапан

...
Мъж от Тексас едва не умря, след като бе ухапан
Коментари Харесай

Мъж едва не умря след ухапване от отрязаната глава на змия

Мъж от Тексас едвам не умря, откакто бе ухапан от гърмяща змия, на която преди този момент бе откъснал главата с лопата, написа ScienceAalert.

Местна новинарска телевизия описа по какъв начин Дженифър и Джереми Сътклиф работили в двора си в Корпус Кристи, когато виждат влечугото - западна диамантена гърмяща змия - и, с цел да защищити жена си, Джереми бързо прекъсва главата на влечугото с лопата.

Когато се навежда, с цел да събере частите от змията, откъснатата глава го захапва за ръката и впръска отровата си в него.

Мъжът е закаран незабавно в болница с хеликоптер и приема 26 дози противоотрова. Джереми се възвръща чак след седмица, макар че лекарите споделили на жена му, че няма вяра той да оцелее.

„ Главата в действителност се обърна и сграбчи ръката му. Мъжът ми трябваше да я изтръгне от себе си “, описа Дженифър пред медиите.

12-годишно момиче откри питон в леглото си (СНИМКА)

Смъртоносна змия беше открита в кутията с обяда на австралийче (СНИМКА)

Мъж умъртви с голи ръце змия във трен в Индонезия (ВИДЕО)

Случаят на Джереми Сътклиф е извънредно тежък - скоро след ухапването стартира да припада, да губи схващане и зрението си, споделя Дженифър.

В болничното заведение организмът му е в септичен потрес, органите му изключват и вътрешно кърви ".

В последна сметка са били нужни 26 дози антидот, преди да се стабилизира. Обикновено се изискват най-много четири дози.

Ухапването от западна диамантена гърмяща змия е извънредно неприятно и даже смъртоносно. Т о може да докара до съсирване на кръвта и по този начин да блокира бъбреците.

Експертите предизвестяват, в случай че видите змия, не е нужно да я убивате, и несъмнено не трябва да откъсвате главата й.

"Това е класическа неточност. Хората не осъзнават, че влечугите и бозайниците имат друг метаболизъм ", разяснява за Gizmodo Лесли Бойер (Leslie Boyer), доктор и създател на Института VIPER към Университета в Аризона. "Зъбите на отрязаната глава на гърмящата змия може да продължат да действат, в това число отровните жлези ".

Топлокръвните животни като бозайниците генерират топлота в тялото си, което изисква доста сила и О2. Ако прекъснете доставката на О2, следва много бързо клетъчна гибел.

Змиите и другите студенокръвни животни като риби и земноводни, въпреки това, не контролират топлината на тялото си вътрешно, а разчитат на външни източници на топлота. Тъй като телата им не генерират лична такава, техните енергийни и кислородни потребности са по-ниски.

Ето за какво някои студенокръвни или ектотермични животни могат да оцелеят без О2 за по-дълги интервали от време.

И може да е необичайно, само че в действителност змийските глави даже могат да се движат след обезглавяване, макар че не е ясно какъв брой дълго след гибелта може да продължи това. Някои оповестяват, че това е допустимо до 12 часа.

Въпреки че ухапването от гърмяща змия може да бъде смъртоносно и да изисква незабавна незабавна здравна помощ, от 7 000 души ухапани за една година в Съединени американски щати, умират сред 5 и 12 души.

Избягвайте местата, където се срещат змии и сигурно не им отрязвайте главата. "Това е грубо за животното и остава малко парче, което може да ви токсини, в случай че го вземете ", разяснява Бойър.

Джереми Сътклиф оцеля, само че в този момент страда от остра бъбречна непълнота и се нуждае от диализа.

Видеото можете да видите тук.

За още забавно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР