Мъж от Търговище е осъден на 1 година затвор за

...
Мъж от Търговище е осъден на 1 година затвор за
Коментари Харесай

Година затвор за нарушена карантината получи мъж от Търговище

Мъж от Търговище е наказан на 1 година затвор за нарушение на противоепидемични ограничения. Той ще би трябвало да излежи присъдата при първичен непоколебим режим. Освен това ще би трябвало да заплати и санкция от 10 000 лева Решението е на Районния съд в Търговище, като наложените санкции са след подписано съглашение междзу подсъдимия и прокуратурата, излиза наяве от известие на

Историята стартира на на 6 юни 2021 година, когато 36-годишният Х.И. дошъл в България от Германия през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Дунав мост. Той бил подложен под карантина от РЗИ - Русе.

Десет дни мъжът не трябвало да излиза от посочения от него адрес в Търговище, според заповедта на министъра на опазването на здравето от 3 юни 2021 година. Подсъдимият подписал предписанието, само че не го спазил.

Три пъти 36-годишният мъж е засичан от полицейски чиновници отвън дома си, за което бил предизвестен, показва прокуратурата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на Районна прокуратура в Търговище.

Определението на съда, с което е утвърдено постигнатото съглашение сред прокуратурата и 36-годишния мъж, е дефинитивно, показват от прокуратурата.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР