Мъж от старозагорския затвор, който излежава доживотна присъда заради убийство,

...
Мъж от старозагорския затвор, който излежава доживотна присъда заради убийство,
Коментари Харесай

Затворник с доживотна присъда е осъществявал контакт с групата за рекети в Бургас

Мъж от старозагорския затвор, който излежава доживотна присъда поради ликвидиране, е осъществявал контакт с незаконната група за рекети в Бургас. Самата група е работила в две посоки – да заплашва хора и компании, принуждавайки ги да подписват контракт с тях, и да дават пари против висока рента. Това съобщи представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева на брифинг във връзка акцията на Министерство на вътрешните работи и Специализираната прокуратура против незаконна група за рекет в Бургас.

,,В хода на досъдебното произвеждане са събрани доказателства, че членовете на групата са осъществявали побой над клиенти и конкурентни компании за да се откажат от бизнеса си. По отношение на второто направление – когато хората не са били в положение да си изплатят отговорностите поради високата рента, те били пребивани. Към момента се повдигат обвинявания на седем лица, като на шест от тях ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка ''задържане под стража''. Другото е, че в хода на събраните доказателства е открито, че притежатели на хранителни магазини са били задължавани да зареждат самун единствено от избрана фирма'', изясни още Милева.

,,Тази група е отдавна в нашето полезрение. Става въпрос за търговци и крупни предприемачи, към които е бил упражняван душевен и физически напън, с цел да трансферират бизнеса си. По случая имаме и много очевидци, които към този момент са били разпитани в наличието на съдия'', разяснява началникът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

По отношение на старозаторския пандизчия Спиридонов разясни, че той е създавал цялата организация, само че друго лице е ръководителят на проведената незаконна група.

,,Много от лишените от независимост в пандизите имат телефони. Не знаем по какъв начин въпросният наказан се е сдобил с устройството, само че не сме и проверявали'', показа още началникът на ГДБОП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР