Мъж от София твърди, че е измамен от автосервиз. Дал

...
Мъж от София твърди, че е измамен от автосервиз. Дал
Коментари Харесай

Автосервиз фантом завлече столичанин с 18 хил. лв.

Мъж от София твърди, че е излъган от автосервиз. Дал близо 18 хиляди лв. за ризница и фар. На два пъти колата му била изоставяна, а сервизът просто липсващ. Потърпевшият бил и заплашван, че ще възпламенят автомобила. По време на следствието притежателят на автосервиза предлага да върне парите на излъгания мъж. 

Петър Вълков си купува дълго избирания нов автомобил . Малко по-късно обаче претърпява лека злополука. Колата е в придвижване, само че има потребност от ремонт. Затова се обръща към майстори, на които към този момент е разчитал. Дълги години били приближен сервиз към неговата застрахователна компания.

" По този метод се работи по-лесно, не се дават пари авансово и взех решение да работя с тях. Чак две седмици по-късно споделиха, че към този момент не са приближен сервиз. Беше ми казано, че е обикновен казусът. Ставаше дума главно да се сменят бронята и фарът. На втората седмица ми бе поискана сумата от 14 520 лв. за авточасти и труд. Тъй като колата е нова, взех решение, че може би в действителност коства толкоз. Обясниха ми, че би трябвало да ги платя, взех решение, че ще ги платя, платих ги. Колата ми е застрахована, не би трябвало да има проблем ", споделя той.

Така, с цел да върви ремонтът бързо, Петър дава желаната сума. За нея му издават фактура. След месец желаят и спомагателна сума, за която отхвърлят да му издадат документ. " Минаха още към две-три седмици и ми желаеха 3 000 лв. в допълнение. Спешно трябвало да се купят още елементи. Беше ми необичайно, само че дадох парите ", добавя той.

Минава половин година, а ремонтът, за който е дадена сума, равна на една трета от цената на колата - не е стартират. Чува разнообразни оправдания. Случайно Петър схваща, че автомобилът е зарязан, а от сервиза няма и диря. От притежателя – също.

" Известно време нямах връзка. След седмица ми подвигнаха и споделиха, че са намерили място къде да довършат. Закарахме колата в жк. " Дружба ". Никаква връзка нямах, а колата беше спряна под едно дърво и сервизът го нямаше ", споделя Петър.

Така, на процедура два пъти колата му е изоставяна, а сервизът безследно изчезва. Освен всичко друго, Петър става и обект на закани. " Имах няколко по-тежки диалога. Първият беше, като се пробвах да потърся подпомагане от застрахователя. Казаха ми: " Ти какво си мислиш, като си отишъл при осигурител нещо ще се случи ли? " А идващият беше когато се пробвах да диря подпомагане. Пак позвъняване след криене и ми споделиха: " Защо ми правиш проблеми, в случай че желая ще ти запаля колата ", разкрива мъжът.

Сервизът е благосъстоятелност на компания " Лан Кар ". Адресната ѝ регистрация е в Перник. В къща, която наподобява необитаема. Екипът на ревизира адреса, от който е издадена фактурата. Той е в жк. " Орландовци ". И там не съществува такава компания.

Проверката ни откри, че през октомври компанията е дерегистрирана. Създадена е друга със сходно име. А неин шеф е мъжът, който е издал фактурата. Такава компания - няма, откри нова инспекция на екипа нa NOVA.

Не е открит собственикът на компанията и на домашния му адрес. А в телефонен диалог отхвърля среща с екипа. След което стопира да дава отговор на позвъняванията. 

Междувременно, откакто екипът ни стартира да работи по сигнала за машинация, Петър получава позвъняване от притежателя на компанията. Предлага да му върне част от парите. " Малко откакто започнахме да работим с вас, господинът ми се обади и ми предложи елементи да ми върне три хиляди лв., искаше банковата сметка ", споделя мъжът.

Има ли надзор над доверените сервизи, въпреки този да не е бил подобен в този миг? С този въпрос се обърнал екипът към Асоциацията на застрахователите. Оттам обявиха, че контролът е доста прецизен. И поучават застрахованите първо да се обръщат към компанията си и да се придържат към техните указания. Пари на ръка в доверените сервизи не се дават.

" Щетата се завежда през застрахователна компания, тя изготвя документ и клиентът с разказа отива в сервиза да се вземе с приемопредавателен протокол. Има и хора, които се пробват да злоупотребяват. С доверени сервизи също може да се случи да злоупотребят. Самата застрахователна компания управлява ремонта, поради разноските които ще заплати ", прецизират от асоциацията.

9 месеца и 18 хиляди лв. по-късно Петър към момента не може да кара новата си кола. Не единствено, че не е ремонтирана, само че има и нанесени спомагателни вреди, липсват и елементи от нея. Колата още веднъж е в автосервиз. Петър е наел юрист. Подал тъжба и в полицията. Проверява се има ли и други излъгани водачи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР