Мъж от Смолян ще бъде съден задочно заради отказ на

...
Мъж от Смолян ще бъде съден задочно заради отказ на
Коментари Харесай

Великобритания отказа да ни върне банков крадец, съдят го у нас задочно

Мъж от Смолян ще бъде съден задочно поради отвод на Англия да извърши Европейска заповед за арест, заяви зам.-окръжният прокурор Станчо Станев. „ Срещу подсъдимият е импортиран обвинителен акт и делото, планувано за февруари, ще се прегледа без неговото наличие “, изясни Станчев.

Обвинителният акт е импортиран против 41-годишния Любен Б. за източване на дебитна карта. Кражбата е осъществена през септември 2018 година В продължение на седмица мъжът тегли с непознатата карта от банкомат общо сумата от 5000 лв.. По-късно е открит от полицията като причинител на действието и против него е формирано досъдебно произвеждане.

През април 2019 година, Любен Б. напуща страната и е разгласен за интернационално търсене. Срещу него са издадени две Европейски заповеди за арест – за прилагане на непозната банкова карта и за осъществяване на влезнала в действие присъда. „ Година по-късно в прокуратурата постъпи съобщение от Министерство на вътрешните работи, че той е арестуван в Ланкашир, Англия. В следствие обаче управляващите във Англия отхвърлят да изпълнят двете заповеди “, добави още зам.-окръжният прокурор Станчо Станчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР