Мъж от Сибир, мобилизиран във войната на Русия срещу Украйна,

...
Мъж от Сибир, мобилизиран във войната на Русия срещу Украйна,
Коментари Харесай

Мъж от Сибир фалшифицира смъртния си акт, за да избегне военна служба в Украйна. Русия го изпрати в затвора

Мъж от Сибир, мобилизиран във войната на Русия против Украйна , беше наказан на пет години отнемане от независимост за дезертиране. Зоригто Арабжаев се е опитал да избегне фронта, като се е сдобил с подправен смъртен акт, заяви районният уебсайт на Радио Свободна Европа Сибир.Реалии в петък.

Новината идва година откакто управляващите в Москва за дезертиране на съветски бойци. Това се случи по отношение на няколко месеца след началото на войната ѝ против Украйна.

Арабжаев е мобилизиран в Украйна през ноември 2022 година През пролетта на 2023 година е излязъл в отпуск и се е прибрал в дома си в сибирската област Бурятия . След това не се е върнал повече в поделеието си.

Когато военните пристигнали в дома му, с цел да ревизират дали е там, синът на Арабжаев им е споделил, че татко му е мъртъв.

Синът е посочил на военните смъртен акт, който след това се е оказал подправен. На 4 май Арабжаев е арестуван.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

В съда той е обяснил, че не желае да се връща на фронта поради брачната половинка си. По думите на Арабжаев тя е прекосявала през сложен интервал, откакто най-големият наследник в фамилията е умрял два месеца преди бащата да бъде мобилизиран.

Въпреки това съдът призна Арабжаев за отговорен по обвиняванията в дезертиране. Той е наказан на пет години затвор в колония с общ режим.

Съдилищата в Русия постоянно издават присъди на военнослужещи, които са се отдръпнали от военните дейности, напомня Сибир.Реалии.

Руските бойци се санкционират и за несъблюдение на заповеди, побой над пълководец, овакантяване на поделение и загуба на военно имущество.

По тези обвинявания наказванията най-често плануват отнемане от независимост до 10-15 години.

Още при започване на войната в Украйна през февруари 2022 година доста бойци от съветска страна. През юли тази година, с цел да не се завърне на фронта.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР