Мъж от село Долно Осеново едва не получи от болница

...
Мъж от село Долно Осеново едва не получи от болница
Коментари Харесай

Мъж едва не получи тялото на непознат мъж вместо на починалата си майка, болницата отрече

Мъж от село Долно Осеново едвам не получи от болница тялото на чужд мъж вместо на умрялата си майка.

Той бил извикан да прибере тялото на умрялата си майка от постройката на болница в Благоевград. Той споделя обаче, че вместо нея, получил тялото на чужд мъж. От болница та отхвърлиха да е станала неточност, като обясниха случката като рутинна процедура по различаване на умрял човек, споделя Народоосвободителна въстаническа армия.

В сряда вечерта Емил Каменов получава най-страшното позвъняване. По телефона му оповестяват, че неговата майка е умряла в болница та. На другата заран Емил отива с траурна организация да прибере тялото й.

„ Идваме да я вземем, вървим да вършим актове, каквото е нужно… И в последния миг, отивам в моргата да я вземем и какво се оказва – те ни дават мъж. Жената я няма. Отивам, виждам – мъж! Попитах служителите какво става? Защо това не е майка ми? И първо на първо – това не е жена, това е мъж. И почват да я търсят, да я търсят ”, споделя Емил Каменов.

Той споделя, че след блуждаене из етажите в болница та, тялото на майка му е открито – покрито с чаршаф в Отделението по реанимация. „ Тя изобщо не е сваляна в морга. Все отново ми е майка, не е куче, не е животно. Как може такива работи? Значи цяла нощ е била в стаята, къде е лежала… по какъв начин може умрял човек да го оставят да лежи в стая, в реанимация, където е умряла? Защо не са взели ограничения да я откарат в моргата, в хладилни камери, както ги държат… За мен това не е обикновено ”.

Емил съобщи, че след грешката в моргата е опитал да потърси отговор от чиновниците в болница та, само че не е съумял: „ Няма на кого да кажа. Всички се изпокриха вътре и на кого да го кажа. Имаше някакви чиновници, какво вършим в този момент, пристигам да взема майка си, а вие ми изкарвате мъж ”.

От болница та обясниха, че не става дума за неточност, а за напълно рутинно различаване. От управлението прецизираха, че в моргата е имало две тела. Близките на дамата първо повдигнали неверния чаршаф, само че незабавно по-късно видели и своята близка. От лечебното заведение са безапелационни, че неточност няма. Но за Емил Каменов остава горчивината и обидата. „ Как да не ми е обидно, въпреки всичко ми е майка ”, безапелационен е той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР