Мъж от Пловдив плати два пъти за винетка, опитвайки се

...
Мъж от Пловдив плати два пъти за винетка, опитвайки се
Коментари Харесай

Пореден абсурд! Мъж си купи два пъти винетка през телефона


Мъж от Пловдив заплати два пъти за винетка, пробвайки се да я купи през мобилен телефон, оповестява bTV. На 1 февруари Цветан Цветков взема решение да купи електронна винетка за автомобила си. Прави го през телефона. Когато попълня полетата в уеб страницата bgtoll.bg, му остава само да изпрати копие до имейла си. Тогава телефонът му звъни и той е заставен краткотрайно да прекрати попълването.
"Стигнах безусловно най-после, само че не разбрах, че би трябвало да се изпрати имейл на пощата. След което желаех да си изпратя имейл, само че системата ме трансферира в началната страница”, описа Цветан. Така му се постанова да попълня всичко още веднъж. Купил втора винетка. При инспекция открил, че има две годишни винетки от една и съща дата. Оказва се, че уеб сайтът на bgtoll разрешава повтаряне на годишни винетки за един и същи регистрационен номер и интервал. Банковото извлечение е изрично - Цветан е платил два пъти и неговата годишна винетка на процедура коства 194 лв..



От Националното тол ръководство обясниха, че става въпрос за прекратена интернет връзка при позвъняването. Такива случаи били необичайност, тъй като при спиране на трансакция, в случай че е блокирана сумата по сметката, до два часа тя се връща на потребителя. При Цветан обаче сумата не се връща, само че в случай че подаде молба в свободен текст с искане за възобновяване на парите, има опция да ги получи назад. От АПИ признават, че двойното заплащане като това при Цветан е пропуск в системата и дават обещание решение на казуса. Цветан може да получи надплатените пари за винетка, само че нервите и времето, изразходвани, с цел да реши казуса си с институциите, ще останат за негова сметка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР