Мъж от Монтанско е бил осъден на 15 месеца затвор

...
Мъж от Монтанско е бил осъден на 15 месеца затвор
Коментари Харесай

Над година затвор за мъж, нападнал полицаи с брадва и нож

Мъж от Монтанско е бил наказан на 15 месеца затвор за непристойни дейности и нахлуване против служители на реда, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

Подсъдимият Г. Й. се е признал за отговорен за осъществените от него закононарушения по член 144, алинея 3, вр. алинея 2, вр. алинея 1 и по член 325, алинея 4, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс и се е споразумял с Районна прокуратура – Монтана.

На 25.08.2019 година, в региона на с. Мърчево, област Монтана, Й. (на 44 години) се заканил с ликвидиране по отношение на длъжностно лице – чиновник на ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Монтана. Мъжът тръгнал след служителя на реда, държейки секира в едната си ръка и джобно ножче в другата. Така го следвал в продължение на към 100 метра.

Освен това, подсъдимият направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Взел части стъкло и джобно ножче и демонстративно рязал ръцете и врата си. Това държание било съпроводено със съпротивата против органи на властта, изпълняващи отговорности по запазване на публичния ред. Въпреки че служителите на реда му били дали разпоредби, той не ги извършил.

Подсъдимият се е съгласил да му бъде наложено едно общо наказване за закононарушенията, осъществени от него при изискванията на рисков рецидив, в размер на петнадесет месеца „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим.

Сключеното сред страните по делото съглашение е било утвърдено от съда, с последствията на влезнала в действие присъда. Понастоящем Г. Й. изтърпява друга присъда в пандиза в гр. Враца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР